Kingston päivittää SSD-mallistoaan uudella HyperX-asemalla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Kingston päivittää SSD-mallistoaan uudella HyperX-asemalla
Kingston on tuomassa muistikammoistaan tutun HyperX-brändin myös SSD-asemiensa puolelle. Tähän mennessä yhtiö on osallistunut SSD-kilpaan vain kohtalaisen varovasti, eikä sen asemia ole viime aikoina nähty kilpailemassa uusista nopeusennätyksistä. Nyt Kingston on julkaisemassa SSD-asemaa, joka pärjää speksiensä puolesta tämän hetken kärkinimille.

Kingstonin uusi HyperX-asema perustuu monien muidenkin valmistajien käyttämiin SandForcen toisen sukupolven muistiohjaimiin. SF-2281-ohjain ajaa Intelin 25 nanometrin tekniikalla valmistamia NAND Flash -muistipiirejä, eli HyperX SSD vastaa ominaisuuksiltaan paljolti OCZ:n Vertex 3 -asemia.

Kingston HyperX SSD saavuttaa peräkkäisissä luku- ja kirjoitusoperaatioissa 525 ja 480 megatavun sekuntinopeuden ja satunnaisten 4 KB kokoisten operaatioiden osalta 95 000 ja 70 000 IOPS lukiessa ja kirjoittaessa (120 GB malli). Suurempi kokonaissuorituskyky on osaltaan mahdollinen käytetyn SATA 6 Gbps -liitännän ansiosta.

HyperX-asemat saapuvat markkinoille heinäkuun 11. päivä ja Suomeen asemia saataneen muutaman viikon viiveellä. Kokovaihtoehtoja on tarjolla 120 GB ja 240 GB versioina. Asemat tulevat myyntiin yksittäin ja HyperX Upgrade Kit -päivityspakkauksina, jotka sisältävät asennustarvikkeet, ulkoisen USB-kotelon vanhan kiintolevyn jatkohyödyntämistä varten sekä Acronis-levykuvaohjelmiston vanhan levyn kopiointia varten. Kingston myöntää asemille kolmen vuoden takuun. Myyntihinta julkaistaan lähempänä markkinoille tuloa.

Kommentoi uutista