AMD esitteli Trinity-prosessoria – Hondo tulee tableteihin ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD esitteli Trinity-prosessoria – Hondo tulee tableteihin ensi vuonna
Uuden Z-malliston ohella AMD on esitellyt Computex-messuilla ensi vuonna julkaistavaa Trinity-prosessoria, jonka kohdemarkkinat ovat kannettavissa tietokoneissa ja keskitason pöytäkoneissa. Trinity korvaa aikanaan parin viikon päästä kauppoihin ilmestyvän Llanon.

Siinä missä Llanon prosessoriytimet perustuvat paranneltuun versioon vanhasta K10-arkkitehtuurista, niin Trinityssä aiotaan ottaa käyttöön Piledriver-ytimet. Piledriver on Bulldozer-arkkitehtuurista räätälöity versio, jossa on kiinnitetty enemmän huomiota vähävirtaisuuteen. Trinityt valmistetaan 32 nanometrin viivanleveydellä ja prosessorikantana käytetään AM3+:aa. Trinityn näytönohjaimesta ei vielä tiedetä juuri mitään. Ohjain tukee DirectX 11 -rajapintaa, mutta esimerkiksi stream-ytimien määrästä ei olla vielä hiiskuttu.

Samassa esittelytilaisuudessa AMD antoi jo vinkkiä seuraavan vuoden tablet-strategiastaan. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, niin yhtiö aikoo julkaista ensi vuonna Hondo-suorittimet taulutietokoneille.

1 kommentti

Thor1993
No eipä kovin paljoo kerrottu. Toki ihan ymmärrettävää, kun vasta ens vuoden prossusta puhutaan.

Kommentoi uutista