AMD esitteli Z-01-mobiiliprosessoria

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD esitteli Z-01-mobiiliprosessoria
AMD on Computex-messuilla järjestetyssä esittelytilaisuudessa julkistanut tablet-laitteille tarkoitetun vähävirtaisen Z-01-prosessorin. Kyseessä on periaatteessa vain virtapihi versio C-50-prosessorista. Uutisoimme eilen AMD:n uudesta Z-mallistosta.

AMD:n blogissa julkaistun merkinnän mukaan Desna-koodinimellä tunnetun prosessorin toimitukset ovat jo alkaneet. MSI ehti ensimmäisenä laitevalmistajana esittelemään siihen perustuvaa taulutietokonetta, WinPad 110W:tä.

Kuten jo tuli mainittua, niin Z-01 on teknisesti kuin C-50:n kopio, mutta sen TDP-arvo on vain puolet pienempi. Prosessorissa on siis kaksi Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, jotka tikittävät gigahertsin kellotaajuudella. Sen TDP-arvo on 5,9 wattia, joten virrankulutuksessa se ei pärjää ARM:n tai Intelin mallistoille. Jää nähtäväksi jääkö AMD:n tablet-strategia torsoksi, vai onnistuuko se altavastaajan asemasta huolimatta valtaamaan markkinoita kilpailijoilta.

1 kommentti

Thor1993
Kovaks näyttää kilapilu pikkuhiljaa muuttumaa. Hyvä niin.
AMD:llä on kyllä matkaa kirittävänä, mutta luulis niillä tietotaitoo olevan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille