Asus Danushi Bay: emolevy sekä LGA 2011- että LGA 1366 -kannalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Asus Danushi Bay: emolevy sekä LGA 2011- että LGA 1366 -kannalla
Asus on esitellyt eilen alkaneilla Computex-messuilla mielenkiintoista Danushi Bay -konseptiemolevyä, jossa on kaksi eri prosessorikantaa: LGA 2011- ja LGA 1366.

Ratkaisuun on päästy integroimalla Intelin X79- ja X58-piirisarjat samalle piirilevylle. Näistä ensimmäisellä on toteutettu LGA 2011 -kanta ja jälkimmäisellä LGA 1366 -kanta. Konseptin ajatuksena on helpottaa kuluttajien siirtymistä Gulftown-prosessoreista uusiin Sandy Bridge E -prosessoreihin, kun Intel päivittää myöhemmin tänä vuonna ylemmän teholuokan suoritinmallistonsa. Asuksen tuotetiedoista ei kuitenkaan ilmene, että voisiko molempia prosessorikantoja hyödyntää samanaikaisesti.

Danushi Bay tukee sekä kolmi- että nelikanavaista muistinohjainta, prosessorimallista riippuen, ja sisältää vaatimattomat 22 SATA-porttia. Konseptia tuskin tullaan hyödyntämään kaupallisesti, ainakaan lähitulevaisuudessa. Kuten emolevyn ulkoasusta näkee, niin SLI- tai CrossFire-kokoonpanon rakentaminen Danushi Bayn päälle on jokseenkin "haastavaa".

1 kommentti

Thor1993
Kaikkee ne kehittelee.. Noh hyvä niin, mutta tää ei kyllä ainakaan erityisen hyvä systeemi ole, koska jos tällanen oikeesti tulis kauppoihin olis se alussa kallis ja siinä vaiheessa, kun sais sen uuden prossun uudemmalle kannalle vois olla jo jotenkin vanhentunu ja olis siinä vaiheessa järkevämpää uusia koko levy.

Kommentoi uutista