AfterDawn logo

AMD:n tablet-prosessorit: Z-sarja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tuoreesta verkkoon vuotaneesta AMD:n esittelydiasta ilmenee, että yhtiö työstää juuri tableteille tarkoitettua prosessorisarjaa. AMD:n Desna-koodinimellä kulkevat tablet-prosessorit tunnistaa niiden nimessä käytettävästä Z-kirjaintunnuksesta.

Tieto ei itsessään ole kovin järisyttävä, koska tablet-strategian julkaisua AMD:lta on jo ehditty odottaakin. Yhtiön entinen toimitusjohtaja Dirk Meyer sai nimittäin lähteä vuoden vaihteessa, koska hänen skeptinen suhtautuminen taulutietokoneisiin ei miellyttänyt omistajia ja muuta johtoporrasta.

Z-sarjalaisten teknisiä tietoja tai julkaisuaikataulua dia ei valitettavasti paljasta, mutta todennäköisesti suorittimet perustuvat paremmilla virranhallintaominaisuuksilla varustettuun Bobcat-arkkitehtuuriin, jota käytetään C- ja E-sarjoissa. Uutta tietoa AMD:n taulutietokonesuunnitelmista saattaa tihkua kesäkuun puolivälissä pidettävässä Fusion Developer Summit -tapahtumassa.


1 KOMMENTTI

Thor19931/1

AMD:llä luulis olevan tietotaitoo panostaa 3D suorituskykyyn näyttiksen muodossa, mutta epäilen, että prossussa hävitään se mikä näyttiksessä voitetaan. Ainakin virrankulutuksessa, kun ne ARM:ät vaan on nii virtapihejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT