AfterDawn logo

Nvidia päivitti mobiiligrafiikoita: GeForce GTX 560M

Teemu Laitila Teemu Laitila

Nvidia on julkaissut uuden high-end-sarjan mobiiliohjaimen, joka tunnetaan mallinumerolla GTX 560M. Uusi ohjain perustuu käytännössä GTX 460M -siruun, jonka suorituskykyä on kasvatettu kellotaajuuksia nostamalla. GeForce GTX 560M tukee edeltäjänsä tavoin Optimus-tekniikkaa, mikä mahdollistaa vaihtamisen erillisen näytönohjaimen ja prosessoriin integroidun näytönohjaimen välillä tehontarpeesta riippuen.

GeForce GTX 560M sisältää 192 CUDA-ydintä, jotka toimivat 1550 MHz:n taajuudella ytimen pyöriessä 775 MHz:n nopeudella. Muistiväylä on "enintään" 192-bittinen ja muistiväylään on liitetty 1,5 tai 3 GB GDDR5-muistia, joka toimii 5000 MHz:n taajuudella.

Vaikka GTX 560M ei ole ensimmäinen Optimus-tuella varustettu näytönohjain, laitevalmistajat ovat tähän mennessä vältelleet tehokkaan näytönohjaimen ja integroidun näytönohjaimen kokoonpanoja sopivien prosessoreiden puuttuessa. Sandy Bridgen myötä näytönohjaimen sisältävien prosessoreiden valikoima on parantunut ja mobiiliutta sekä tehoa samassa paketissa tarjoavia kokoonpanoja voisi olettaa saapuvan markkinoille.


Silti tähänastinen tilanne vaikuttaa heikolta, sillä vaikka Nvidia on julkaissut pitkän listan uutta ohjainta hyödyntäviä valmistajia, tähän mennessä vain Toshiba ja Alienware ovat ilmoittaneet Optimus-tuesta tulevissa malleissaan.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.