Linuxin kerneli harppasi 3.0 versioon

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Linuxin kerneli harppasi 3.0 versioon
Linuxin alkuperäinen kehittäjä ja käyttöjärjestelmän ytimen kehitystä edelleen johtava Linus Torvalds on julkaissut eilen ensimmäisen 3.0 version Linux-kernelistä. Huolimatta pitkästä iästään, Linux-kernelin versionumerot ovat viime vuosina junnanneet versiossa 2.6. Suuren tuntuisesta hyppäyksestä huolimatta varsinaiset 3.0 RC1 -version muutokset ovat pienehköjä.

"Uuden isomman versionumeron ei tarvitse välttämättä tarkoittaa kaiken rikkomista ja uusia erikoisia ominaisuuksia", Torvalds kommentoi viitaten Gnome-projektin 3 versioon sekä KDE:n 4 versioon, jotka toteuttivat perinpohjaisia muutoksia edeltäjiinsä.

Silti uusiakin ominaisuuksia löytyy, kuten esimerkiksi tuki Microsoftin Kinect-ohjaimelle, päivitetyt näytönohjaimen ajurit, optimointeja Intelin prosessoreille (Sandy Bridge, Ivy Bridge) sekä tuki AMD:n APU-piireille.

Suurimmaksi syyksi jo pitkään puheissa liikkuneelle 3.0 versiolle Torvalds kertookin Linuxin siirtymisen kolmannelle vuosikymmenelleen. Ensimmäinen versio julkaistiin elokuussa 1991 ja vakaan 3.0 version julkaisu ajoittuu myös syksylle. Linux-kerneleissä nähtäneen siis 3.x.x versiointia seuraavan kymmenen vuoden ajan.

2 kommenttia

Bodomed
Siinä sen näkee kun rakentaa hyvää alusta asti. Että ei tarvitse pahemmin korjailla jälkeen päin...


ArttuH5N1
Torvalds itse on valitellut kernelin paisumista, se taitaakin olla sen suurin ongelma.

Kommentoi uutista