Windows 8:n ensi esiintyminen ensi viikolla – julkaisu vuonna 2012

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Windows 8:n ensi esiintyminen ensi viikolla – julkaisu vuonna 2012
Windows-pomo Steven Sinofsky on vahvistanut olevansa läsnä ensi viikolla järjestettävässä D: AllThingsDigital -konferenssissa. Markkinahuhujen mukaan hän aikoo esitellä ensimmäistä kertaa julkisesti Windows 8 -käyttöjärjestelmää.

Microsoft ilmoitti aiemmin talvella, että tuleva Windows-versio aiotaan portata ARM-pohjaisille prosessoreille. Taustalla on Intelin heikko menestys räjähdysmäisesti kasvaneilla tablet-markkinoilla, mikä on tarkoittanut myös Windowsin marginalisoitumista kyseisellä markkina-alueella. Konferenssissa saatetaan esitellä Windows 8:n tablet-version ominaisuuksia.

Microsoftilla on ollut tapana esitellä isoja tuotejulkistuksia AllThingsDigital-tapahtumassa. Lisäksi aiempien huhujen mukaan Windows 8:aa aiotaan esitellä vielä ennen Microsoftin fiskaalisen vuoden päättymistä 30. kesäkuuta.

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi Japanissa pidetyssä kehittäjätapaamisessa, että Windows 8 julkaistaan vuonna 2012. Ballmer puhui käyttöjärjestelmästä ensi kertaa nimellä "Windows 8", joten nimi on ilmeisesti lyöty jo lukkoon.
PÄIVITYS. Microsoftin viestintä on lähettänyt ZDNetille tiedon, jonka mukaan Ballmer antoi vääriä tietoja julkisuuteen. Microsoftin mukaan seuraavan Windowsin nimestä tai julkaisuaikataulusta ei olla vielä päätetty.

1 kommentti

Anonymous User
I feel so much happier now I unedstrnad all this. Thanks!

Kommentoi uutista