AfterDawn logo

Scytheltä vain neljä senttiä korkea Kozuti-jäähy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Japanilainen tietokoneiden jäähdytysratkaisuja valmistava Scythe julkaisi tänään uuden matalan profiilin prosessorijäähdyttimen. Scythen Kozuti-aktiivijäähdyttimelle on kertynyt korkeutta ainoastaan neljän senttimetrin verran.

Matalaprofiilisuuteen on päästy taivuttamalla heatpipe-putket jyrkästi vaakatasoon ja sijoittamalla tuulettimen paikka prosessorikannan ja rivaston väliin. Ratkaisua Scythe haluaa kutsua hienosti nimellä S.F.M.S. Tuuletin on myös muilta mitoiltaan pikkuruinen, joten se soveltuu korkeintaan prosessoreille joiden TDP-arvo on 65 wattia tai alle. Vakiotuulettimen korkeus on vain 10 millimetriä ja halkaisija on 80 mm. Jäähdytyssiileineen painoa Kozutilta löytyy 250 grammaa.

Suurimmalla pyörimisnopeudella (3300 RPM) tuuletin tuottaa 32,5 desibelin verran ääntä ja siirtää ilmamassaa 24,82 kuutiojalkaa minuutissa (CFM). PWM-ohjauksen ansiosta tuulettimen melutason saa säädetty 8,2 desibeliin, jolloin flekti pyörii 800 kierrosta minuutissa ja siirtää ilmaa 6,0 CFM:ää.

E.I.S-järjestelmän ansiosta tuuletin voidaan asentaa mihin tahansa yleiseen prosessorikantaan ilman taustakiinnityslevyä. Hintaa Kozutilla on noin 22,90 euroa.


2 KOMMENTTIA

Bodomed1/2

tosta tulee varmasti aika suosittu HTPC koneissa. Eipä näyttäis olevan kovin kallis edes. :P

QlXIWuKOzFWJ (vahvistamaton)2/2

ThatÂ’s more than senislbe! ThatÂ’s a great post!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT