AfterDawn logo

MeeGon uusi versio valmistui

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

MeeGo-käyttöjärjestelmän kehitystiimi on tänään tiedottanut, että se on saanut käyttöjärjestelmän kauan odotetun 1.2-version valmiiksi. MeeGo 1.2 määrittelee hyvin pitkälle käyttöjärjestelmän pohjan, minkä vuoksi laitevalmistajat voivat aiempaa tarmokkaammin alkaa kehittää sille uusia sovelluksia.

Uuden version tärkeimpiä tavoitteita oli saada käyttöjärjestelmä sopimaan entistä paremmin mobiililaitteisiin ja palvelemaan niissä tarvittavia käyttötarkoituksia. MeeGo 1.2:ssa on tuki QML Application Frameworkille ja laajennettu Qt-Mobility-rajapintojen tukea. Käyttöjärjestelmä toimii Atom- ja ARMv7-pohjaisissa laitteissa.

Keskittyminen mobiiliominaisuuksiin ilmenee yhteysominaisuuksiin tehdyistä uudistuksista. MeeGo onkin varustettu nyt aiempaa laajemmilla Bluetooth-profiileilla sekä kattavimmilla VPN:n ja langattoman yhteyden varmennusmenetelmillä. Mahdollisuus datayhteyden USB- tai WiFi-jakamiseen on tullut myös mahdolliseksi.


MeeGoa on tarkoitus kehittää kuuden kuukauden syklissä. Uusi 1.3-versio pitäisi valmistua lokakuussa ja sen sisältämät muutokset voi käydä katsomassa täältä. Kannettavalle tarkoitetun MeeGo 1.2:n voi ladata täältä.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Hyvältä näyttää ja mukavasti etenee :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT