AfterDawn logo

Asuksen AM3+-kantainen Sabertooth 990FX -emolevy esittelyssä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

AMD:n uusien Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien Zambezi-prosessoreiden julkaisu on enää muutamien viikkojen päässä. Asuksen AM3+-kantainen Sabertooth 990FX -emolevy on kuitenkin päässyt valokuvaajan käsiin ja kuvat ovat vuotaneet verkkoon.

Sabertooth-sarjan emolevyt on tarkoitettu kaikkein kovimpiin järjestelmiin, joissa tarvitaan laadukkaita komponentteja hinnasta välittämättä. Senpä vuoksi Asus on lisännyt emolevyyn kondensaattoreita ja MOSFET-transistoreita, joiden sanotaan täyttävän armeijan tasovaatimukset. Erikoisuutena on keraamisesta materiaalista koostuvat lämpösiilet. Sabertoothissa on kuusi lämpösensoria ympäri piirilevyä, joiden haisteluiden perusteella emolevy säätää siihen kytkettyjen tuulettimien kierrosnopeuksia.


Teknisiltä ominaisuuksiltaan Sabertooth 990FX jatkaa malliston aiempaa linjaa. Siitä löytyy neljä PCIe x16 -väylää, joista yksi toimii kuitenkin ainoastaan x4-nopeudella, mikä mahdollistaa periaatteessa kolmen näytönohjaimen kokoonpanon. Lisänä on yksi PCI- ja yksi PCIe x1 -liitäntä. Sata 6 Gbps -portteja on yhteensä kuusi kappaletta, joiden kaverina on kaksi toisen sukupolven SATA 3 Gbps -liitäntää. Takapaneelista löytyy vielä eSATA-portti. Ominaisuuslistasta voidaan vielä mainita neljä USB 3.0 -porttia ja 8.1-kanavainen äänikortti.

Prosessorin virransyötöstä vastaa laadukas 8+2-vaiheinen Digi+-piiri.


2 KOMMENTTIA

_kooma_1/2

Nonniin nyt alkais vaikuttamaan komialta :) SLI:kin mukana Crossin kaverina, loistava juttu! Koskahan näitä nyt sitten alkais saamaan vaikkapa ihan näin Suomen maalta? Joitain lankkuja (AM3+) on jo kaiketi myynnissäkin, tai ainakin Jimms:iltä voinee tilailla. Mutta nuissa ei taida tuota SLI yhteensopivuutta olla, joten pitänee vielä odotella.

Eipä tarvinne ihan koko konetta päivitellä välittömästi, eli emo ja muistit vaan ja sitten myöhemmin Bulldozeria lankkuun, kun eikös näihin pitäisi nykyiset AM3 prossut sujahtaa kivuitta?

zfAMWxnMPNMxFpKtFWK (vahvistamaton)2/2

YouÂ’ve got it in one. CludonÂ’t have put it better.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT