AMD:lta uusia Zacate- ja Ontario-prosessoreita syksyllä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD:lta uusia Zacate- ja Ontario-prosessoreita syksyllä
Turkkilainen AMD-vuodoista tunnettu Donanim Haber -verkkosivusto tietää tällä kertaa kertoa, että AMD suunnittelee uusien Zacate- ja Ontario-prosessoreiden julkaisua tämän vuoden syksyllä. Uudet E- ja C-prosessorit ilmestyvät kauppoihin koulutyön alkamisen aikoihin.

Tuoteperheet laajenevat yhteensä kolmella uudella prosessorilla, jotka kaikki on valmistettu 40 nanometrin prosessilla. Kolmikkoon on lisätty Turbo Core -ominaisuus, jota ei tammikuussa julkaistuissa prosessoreissa ollut.

Zacate-prosessoreihin liittyy kaksi uutta mallia, E-300 ja E-450. Kaksiytiminen E-300 toimii 1,3 gigahertsin taajuudella. Siinä on käytetty aiemmin julkaistuista E-240- ja E-350-malleista tuttu Radeon HD 6310 -näytönohjainta, joka toimii 488 megahertsin taajuudella. E-450 on kuten E-300, mutta kellotaajuus on nostettu 1,65 gigahertsiin, ja turboa tukeva näytönohjain kulkee 508 megahertsin kelloilla (max. 600 MHz).

Ontario-polvi laajenee vain yhdellä mallilla, C-60:lla. Prosessori toimii ainoastaan yhden gigahertsin taajuudella, mutta Turbon avulla maksimikellotaajuus nousee 1,3 gigahertsiin. Donanim Haberin tietojen mukaan C-60:ssa on 80 stream-ytimestä koostuva Radeon HD 6290 -näytönohjain, jonka kellotaajuus vaihtelee Turbo-ominaisuuden ansiosta välillä 276–400 MHz.

1 kommentti

Thor1993
Joopajoo.. Tehot ratkasee.

Kommentoi uutista