Office 15:n uudet ominaisuudet ja käyttöliittymä vuotivat verkkoon ? mukana myös uusi Moorea-sovellus

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Office 15:n uudet ominaisuudet ja käyttöliittymä vuotivat verkkoon ? mukana myös uusi Moorea-sovellus
Windows8Italia-verkkosivu on julkaissut sivuillaan uusia ruutukaappauskuvia kehitteillä olevasta Office 15 -toimisto-ohjelmistopaketista. Kuvat vinkkaavat uudesta käyttöliittymästä sekä uusista ominaisuuksista. Lisäksi sivusto huomasi, että tuleva Office-paketti laajenee Moorea-nimisellä ohjelmalla.

Kuvat on otettu 15.0.2703.1000-buildista, joka kuuluu ohjelmiston M2-kehitysvaiheeseen. Kuvista näkyy hyvin, että Office 2010:stä tuttu Ribbon-käyttöliittymä on pitänyt pääpiirteissään (ainakin toistaiseksi) pintansa, mutta sitä on höystetty Windows 8:sta ja Windows Phone 7:stä tutuilla Metro-käyttöliittymän komponenteilla.

Uuteen Exceliin on luvassa ainakin uusi Timeline-ominaisuus, joka ei toistaiseksi vielä toimi joten sen toiminnoista on paha vielä sanoa mitään. Exceliin on lisätty mahdollisuus lisätä tietoja Atom-syötteen kautta sekä joukko uusia trigonometrisia ja muunnosoperaatioita.

Wordin multimediaominaisuudet vuorostaan laajenevat entisestään, kun tulevaisuudessa asiakirjoihin voi sisällyttää ääntä ja videokuvaa. Tekstin maalauksen ja sivun rullaukseen liittyviä efektejä on hiottu tasaisemmiksi.
Uusi Moorea-sovelluksen perimmäiset ominaisuudet eivät ole vielä oikein selvillä, mutta ruutukaappaus- ja käyttökokemustietojen perusteella siitä tiedetään jo jotakin. Sovelluksen on ilmeisesti tarkoitus kerätä kaikki Office-tiedostot yhteen paikkaan, josta niitä on helppo selaillalla tai avata ja luoda uusia tiedostoja. Mooreassa näkyy voimakkaasti Metro UI:n vaikutus tiili-käyttöliittymän myötä. Moorea löytyi buildista 15.0.2714.1001.

Officen tarkkaa julkaisuajankohtaa ei vielä tiedetä, mutta ainakin se on vielä myöhäisemmässä kehitysvaiheessa (M2) kuin Windows 8 (M3).Kommentoi uutista