Amazonin tulevaan tablettiin huhutaan neliydinprosessoria

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Amazonin tulevaan tablettiin huhutaan neliydinprosessoria
Nettikirjakauppana aloittanut Amazon.com on lähes vahvistanut yhtiön suunnittelevan oman oletettavasti Android-pohjaisen taulutietokoneen julkaisua vielä tämän vuoden puolella. Yhtiön toimitusjohtaja Jeff Bezos kertoi, että yhtiöltä on piakkoin odotettavissa uutisia tablet-julkaisuun liittyen.

BoyGeniusReport-sivusto väittää saaneensa jopa tarkempia tietoja Amazonin tulevasta julkaisusta. BRG kertoo, että Amazon suunnittelee vähintään kahden tabletin julkaisua ennen vuoden loppua. BGR:n tietojen mukaan Coyote-koodinimellinen laite sijoittuisi halvempaan hintaluokkaan ja laitteessa käytettäisiin Nvidian Tegra 2 -järjestelmäsirua.

Hollywood-koodinimellä tunnettu laite taas olisi hinnaltaan selvästi kalliimpi ja siinä käytettäisiin Nvidian vielä julkaisematonta Tegra 2 -mallin seurajaa T30 "Kal-El" -prosessoria, joka sisältää neljä Cortex-A9-ydintä.

Android-tablettien julkaisu on looginen jatke yhtiön pikkuhiljaa rakentamalle kattavalle Android-ekosysteemille. Amazon omistaa jo laajan Android-sovellusten kaupan, yhtiö myy jo musiikkia ja elokuvia muiden valmistajien Android-laitteisiin ja e-kirjabisnes laajenee helposti nykyisistä Kindle-laitteista myös täysiverisiin Android-tabletteihin.

2 kommenttia

ArttuH5N1
Neliydinprosessori? Aikamoinen mylly varmasti tämä hollywood. Mites taas on akkukeskton laita?
Thor1993
Eikös ton Kalelin luvattu pysyvän samoissa virrankulutus arvoissa, kun Tegra setti? Vai muistanenko ihan väärin ;S
Joka tapauksessa tulee olemaan varmasti aikamoinen tehopesäke.

Kommentoi uutista