AfterDawn logo

Kiintolevyjenkin hinta nousee Japanin tuhojen seurauksena

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Raporttien mukaan Japanin maaliskuinen maanjäristys ja sitä seuranneen hyökyaallon aiheuttamat tuhot tuotantolaitoksissa vaikeuttavat edelleen tietotekniikkateollisuuden komponenttitoimituksia.

Ainakin Western Digital ja sen omistama Hitachi GST ovat ilmoittaneet, että kiintolevyvalmistuksessa käytettävien komponenttien saatavuus on heikko. Aiemmin myös emolevyvalmistajat nostivat hintojaan tuotanto-ongelmien vuoksi.

Komponentteja valmistavat Texas Instruments ja Renesas Electronics ovat molemmat pyrkineet saamaan tuotantonsa toimintaan mahdollisimman nopeasti, mutta tuotannon odotetaan saavuttavan täyden kapasiteettinsa vasta myöhemmin kesällä.


Tarjontaa suurempi kysyntä on aiheuttanut nousupaineita kiintolevyjen hinnoissa ja muutamien mallien hinta on raporttien mukaan noussut 10 - 15 prosentin verran. Texas Instruments uskoo saavuttavansa normaalin tason toimituksissaan vasta syyskuussa ja sillä välin tilaukset pyritään hoitamaan yhtiön Yhdysvalloissa ja Saksassa olevien tehtaiden kautta.

1 KOMMENTTI

Thor19931/1

Odotettavissa oli hintojen nousu, mutta ois luullu et vähä nopeemmi ois tullu tääkin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT