AfterDawn logo

Chrome OS -kannettavat myyntiin kesäkuussa

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Google julkisti juuri päättyneessä Google I/O-tapahtuman toisen päivän keynote-puheessa, että ensimmäiset Chrome OS -kannettavat eli Chromebookit saapuvat myyntiin 15. kesäkuuta. Kesäkuussa lanseerataan kaksi eri mallia, joiden valmistajat ovat Acer ja Samsung.

Samsungin Chromebook perustuu 12,1 tuuman näyttöön, joka toimii 1280x800 resoluutiolla. Prosessorina toimii tarkemmin määrittelemätön kaksiytiminen Atom-prosessori. Laitteen voi hankkia joko pelkällä WiFi-yhteydellä tai valinnaisesti sisäänrakennetulla 3G-yhteydellä varustettuna. Videokeskusteluihin on tarjolla HD-resoluution videokamera sekä mikrofoni. Laitteen luvataan käynnistyvän käyttökuntoon kahdeksassa sekunnissa ja akkukesto on 8,5 tuntia. Pelkällä WiFi-yhteydellä varustetun mallin hinta on 429 dollaria ja 3G-yhteys nostaa hintaa 499 dollariin.


Acerin Chromebook-versio on hieman pienempi 11,5 tuuman näytöllään, joka toimii "HD-resoluutiolla" ja on LED-taustavalaistu. Prosessorina toimii edelleen kaksiytiminen Atom ja verkkoyhteydet ovat vastaavat kuin Samsungilla kuten myös videokamera ja mikrofoni.

Acer on kuitenkin lisännyt laitteeseensa HDMI-portin ja 4-in-1-muistikortinlukijan. Ilmeisesti pienemmästä akusta johtuen Acerin Chromebookille luvataan vain 6 tunnin käyttöaika jatkuvassa käytössä. Acerin mallin lähtöhinta on 349 dollaria.

Laitteet saapuvat myyntiin samaan aikaan sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, mutta ikävä kyllä Suomi ei ole ainakaan ensimmäisten maiden joukossa. Kannettavia saa sen sijaan 15.6. alkaen Englannista, Ranskasta, Saksasta, Hollannista, Espanjasta ja Italiasta.

2 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/2

No nytkö ne sitten tulee, ihan oikeasti? :D

guugle2/2

kyllä :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT