Seuraava Mac OS X jaellaan jo pääosin sovelluskaupan kautta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (14)

Seuraava Mac OS X jaellaan jo pääosin sovelluskaupan kautta
Apple aikoo siirtyä pääasiassa digitaaliseen levitykseen jo seuraavan kesällä odotettavan käyttöjärjestelmäpäivityksensä myötä. AppleInsiderin mukaan nykyisen Mac OS X 10.6 Snow Leopard -version käyttäjät voivat ladata 10.7 Lion -version Mac App Store -kaupasta ilman tarvetta fyysisille päivityslevyille. Digitaalisen jakelun painottamisen taustalla on AppleInsiderin mukaan laajempi suunnitelma hävittää optiset asemat kannettavista tietokoneista.

Jo tammikuussa julkaistun Mac App Store -sovelluskaupan odotetaan muodostavan suuren osan tulevan Lion-version käyttökokemusta.

Silti hitaammilla yhteyksillä varustetuille käyttäjille tarjotaan tulevaisuudessakin mahdollisuutta saada käyttöjärjestelmä- ja sovelluspäivityksensä myös fyysisellä medialla. Nykyisten levy-asemattomien MacBook Air -koneiden omistajille käyttöjärjestelmän uudelleenasennustiedostot toimitetaan jo nykyään USB-tikulla.

Nykyisten MacBook Air -mallien muotokieli ja ominaisuudet tulevat aiempien tietojen mukaan olemaan suuressa osassa myös MacBook Pro -mallien suunnittelussa. Tulevien mallien odotetaan seuraavan vuoden aikana perustuvan oletusarvoisesti SSD-asemaan ja optiset asemat muuttunevat ulkoisiksi lisävarusteiksi, millä saadaan ohennettua rakennetta ja jätetään tilaa esimerkiksi suuremmalle akulle.

Kuva: AppleInsider

14 kommenttia

Nikotiko
Kuvitteleeko Apple olevansa joku kaiken alku ja juuri, joka sanelee mitä tietokoneissa tulee ja ei tule olemaan??

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL

markokaup
Originally posted by Nikotiko:
Kuvitteleeko Apple olevansa joku kaiken alku ja juuri, joka sanelee mitä tietokoneissa tulee ja ei tule olemaan??
No heh.. Jonkunhan sen on oltava?? Mielestäni Apple soveltuu tähän erinomaisesti!
Kerro mikä muu lafka heittelee yhtä innovatiivisia ideoita esille ensimmäisenä kuin Apple?
Thor1993
Mielenkiintosia ja mielestäni järkeviä suunnitelmia. Kaiken maailman naarmuuntuvat optiset levyt on niin last season, vai miten se ny oli :D
Mieluummin sitä lyö muistitikun taaskuun, kun tollase levy kotelon..
Nikotiko
Originally posted by markokaup:
Originally posted by Nikotiko:
Kuvitteleeko Apple olevansa joku kaiken alku ja juuri, joka sanelee mitä tietokoneissa tulee ja ei tule olemaan??
No heh.. Jonkunhan sen on oltava?? Mielestäni Apple soveltuu tähän erinomaisesti!
Kerro mikä muu lafka heittelee yhtä innovatiivisia ideoita esille ensimmäisenä kuin Apple?
Apple on ylimielinen ja omahyväinen yritys, joka ei ansaitse sitä osuutta mikä heillä on.

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL

Zarok
Vaikka se on Apple, niin ei silti tarvi vastustaa heti. KAIKKIEN mielestä toi on parempi juttu kuin nykyinen juttu. Itse en ole Apple-tuodeiten käyttäjä, mutta pelit tulee ostettua automaattisesti Steamista ja muutkit softat digitaalisena.
D00mer
ite en silti ostaisi läppäriä/tietokonetta ilman optista asemaa, kiva sitten kun ostaa jonkun usb laitteen, koneessa ei ole optistaasemaa, ajureita ei löydy netistä etc
ak72
Originally posted by Nikotiko:
Originally posted by markokaup:
Originally posted by Nikotiko:
Kuvitteleeko Apple olevansa joku kaiken alku ja juuri, joka sanelee mitä tietokoneissa tulee ja ei tule olemaan??
No heh.. Jonkunhan sen on oltava?? Mielestäni Apple soveltuu tähän erinomaisesti!
Kerro mikä muu lafka heittelee yhtä innovatiivisia ideoita esille ensimmäisenä kuin Apple?
Apple on ylimielinen ja omahyväinen yritys, joka ei ansaitse sitä osuutta mikä heillä on.
Mitä pahaa Apple on sulle tehnyt? Et ole koskaan ilmeisesti käyttänyt Applen tuotteita, suosittelen kokeilemaan ennenkuin auvot päätäsi turhanpäiten. Apple nyt sattuu tekemään parhaat tietokoneet,kannettavat soittimet ja tabletit tällä hetkellä.
Nikotiko
Originally posted by ak72:
Originally posted by Nikotiko:
Originally posted by markokaup:
Originally posted by Nikotiko:
Kuvitteleeko Apple olevansa joku kaiken alku ja juuri, joka sanelee mitä tietokoneissa tulee ja ei tule olemaan??
No heh.. Jonkunhan sen on oltava?? Mielestäni Apple soveltuu tähän erinomaisesti!
Kerro mikä muu lafka heittelee yhtä innovatiivisia ideoita esille ensimmäisenä kuin Apple?
Apple on ylimielinen ja omahyväinen yritys, joka ei ansaitse sitä osuutta mikä heillä on.
Mitä pahaa Apple on sulle tehnyt? Et ole koskaan ilmeisesti käyttänyt Applen tuotteita, suosittelen kokeilemaan ennenkuin auvot päätäsi turhanpäiten. Apple nyt sattuu tekemään parhaat tietokoneet,kannettavat soittimet ja tabletit tällä hetkellä.
Oon kokeillu :D oon kokeillu iphonea ja sitä ihme ipod nano uutta versioo (sitä hemmetin pientä). oon myös kokeillu maccia, ja en todellakaan tajua mikä niissä on muka niin älyttömän hyvää?? ensinnäki kaikkien niiden ulkoasu on totaalinen yrjö.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. toukokuu, 2011 @ 16:06

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL

ArttuH5N1
No, kehitys menee eteenpäin. Hyvä juttu sinänsä. Mielestäni tosin firmojen ei pitäisi sanella tulevia kehityslinjoja, vaan kuluttajien pitäisi tämä suunta näyttää. Vaikkakin, monesti nämä kulkevat yksi yhteen.
Anestic
@ArttuH5N1: Kuluttaja ei oikein voi äänestää kuin jaloillaan... Ja siihen vaikuttaa markkinointi niin paljon, ettei tuotteiden laadulla/hyvyydellä ole asian kanssa paljon tekemistä perustallaajien keskuudessa.

Applen tuotteet ei ole yhtään sen kummempia kuin saman/hiukan halvemman hintaluokan muiden valmistajien. Poislukien iMac 27" joka on jo oikeasti todella halpa... Ja innovaatioita nähdään kyllä muiltakin, esim. se Applen pöllimä taittuva tuki :D

http://rompeblogi.blogspot.fi/

ep_
Applen tuotteiden hinnoista liian suuri osa on ilmaa. Laadultaan ovat nuo Applenkin laitteet samaa luokkaa kuin muidenkin valmistajien (Vaikka en voi kyllä kieltää sitä että mikään muu valmistaja ei oo tehny yhtä kevyttä ja jämäkkää läppäriä ku Macbook air). Apple antaa vain laitteiden valinnassa melko vähän valinnanvaraa joka tietysti tavalliselle tallaajalle (jolle tietokoneen tarkemmat speksit sano mitään) on helpotus sillä Applella ei ole laitteiden tulvaa joista pitäisi yrittää valita sopiva.

Itseänikin tosiaan kiinnostaa mikä siinä Mac OS x:ässä on paljon parempaa. Sanokaa nyt joku jolla on mäkki. Tietenkään Mac OS x:ään ei taida alkaa hidastua niin ku Windows kun se ei kerää sitä roskaa ja ohjelmien poisto on helppoa eikä ole kunnolla viruksia. Mutta mikä muu on niin upeaa ettei se pärjää Windowsille tai Linuxeille (Joista kyllä löytyy valinnanvaraa). Linuxeissa ei ole ainakaan vaaraa viruksista eikä ne liiemmin hidastele.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

ArttuH5N1
Originally posted by Anestic:
@ArttuH5N1: Kuluttaja ei oikein voi äänestää kuin jaloillaan... Ja siihen vaikuttaa markkinointi niin paljon, ettei tuotteiden laadulla/hyvyydellä ole asian kanssa paljon tekemistä perustallaajien keskuudessa.
Ikävä kyllä, asia on näin. "In a perfect world..." :D Tuohon oli lähinnä idealistinen toive, kuin realistinen odotus. Mutta mutta, onneksi monesti kuluttajien toiveet ja alan trendit kulkevat käsi kädessä. Tai ainakin niin lähellä toisiaan, että on vaikea sanoa kumpi ehti ensin.
dRD
On-topiccina, optisen aseman kadottaminen on IMO aikalailla fiksu veto. Nykyinen PC on ollut nyt käytössä 9kk ajan ja olen tuona aikana tarvinnut optista asemaa asennusvaiheessa Win7:n asentamiseksi, yhden Blu-ray -leffan rippaamiseen ja kahden DVDR:n polttoon. That's it.

Töissä huomasin kuukausi takaperin, että työläppärin DVD-asemassa on levy -- leffa, jonka olin katsonut työreissulla läppäriltä 4 vuotta aiemmin :-)

Ei ihan hirveä suru tule puseroon, jos optinen media kuopataan "lopullisesti"; asennuslevyt kun aletaan jakelemaan pre-loaded USB-tikuilla, niin varmaan puolet nykyisin optisen aseman koneeseensa asentavista jättäisi sen seuraavaan PC:hen asentamatta. Ainakin itse miettisin aika vahvasti jaksanko investoida 50 euroa asemaan, kun seuraavan kerran desktoppia kasaan. Läppäreissähän nyt optista asemaa ei juuri enää tulekaan mukana.
squi
Samaa mieltä dRD:n kanssa, en tule optista asemaa kaipaamaan enää missään koneessa. Nykyisen pöytäkoneen asemaa ei juuri ole käytetty käyttiksen asennuksen jälkeen ja sekin olisi teoriassa hoitunut myös USB-tikulta.

Applehan oli aikanaan ensimmäinen yhtiö, joka radikaalisti jätti diskettiaseman pois olisikohan ollut ensimmäisistä iMaceistaan. Silloin se vaikutti vielä melko uskaliaalta strategialta, mutta eipä sitäkään kukaan ole kaivannut...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille