AfterDawn logo

Tablettien tulva saattaa johtaa ylitarjontaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Taiwanilainen Digitimes arvioi, että tablet-tarjonta uhkaa reilusti ylittää kysynnän vuoden toisen puoliskon aikana. Digitimes lainaa nimettömiä tarkkailijoita, joiden arvion mukaan lähiaikoina markkinoille odotettaville lukuisille taulutietokoneille ei yksinkertaisesti löydy tarpeeksi ostajia.

Digitimes huomauttaa, että markkinoille on pyrkimässä ainakin kymmenen yhtiötä omilla tableteillaan. Kysynnän laajuudeksi arvioidaan silti vain noin 20 miljoonaa laitetta, mikä tulee kiristämään kilpailua huomattavasti tulevaisuudessa. Markkinoille odotetaan kesän mittaan useita Android-malleja sekä muutamia erityisesti yrityskäyttöön suunnattuja Windows-tabletteja.

Tähän mennessä eniten myyneet Android-tabletit ovat Samsungin jo viime vuonna julkaisema ensimmäisen sukupolven Galaxy Tab ja Motorolan keväällä julkaisema Xoom. Kumpikaan ei ole saavuttanut kummoisia myyntilukuja verrattuna tablet-markkinoiden ylivoimaiseen johtajaan Applen iPadiin ja saman trendin pelätään jatkuvan esimerkiksi Asuksen ja Acerin saadessa omat mallinsa markkinoille.


Digitimesin lähteiden mukaan on mahdollista, että kiristyvä kilpailu ajaa jo osan tablet-valmistajista pois markkinoilta vuoden loppuun mennessä. Toisaalta kiristyvä kilpailu on omiaan tuomaan tabletit halvempaan hintaluokkaan ja kasvattamaan niiden kysyntää.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

No, hinta alenee ja valikoima kasvaa. Mutta ei tullut yllätyksenä.

"Miten me saadaan lisää rahaa?"
"Tehdään tablet-laite?"
T: Jokainen elektroniikkafirma.

Zarok2/3

Eikö ton asuksen tranfromer myy aika hyvin? Tehoiltaan on loistavat ja maksaa 400-500 euroa (vaikuttaa mikä malli kyseessä) eli paljon halvempi kuin esim. XOOM. Oma tranformer hyvällä onnella tulee loppukuusta.

Thor19933/3

Transformer myy kyllä Android tabletiks hyvin, mut kaukana sekin iPadista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT