Nvidia johdossa työpöydällä, AMD kannettavissa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Nvidia johdossa työpöydällä, AMD kannettavissa
Mercury Researchin markkinakatsaus näytönohjaimiin paljastaa Nvidian olevan edelleen suurin työpöytänäytönohjaimissa, AMD:n ollessa vahvoilla mobiilipiireissä.

Q1 2011 Nvidialla on hallussaan 59,4 prosenttia työpöytäpuolen näytönohjainmarkkinoista. Vastaavasti AMD on johdossa mobiilinäytönohjainpiirien puolella 58 prosentin osuudella. Kokonaisuudessaan Nvidian markkinaosuus näytönohjaimissa (jos Intelin integroituja ei lasketa mukaan) oli 51% ja AMD:n 49% tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Nvidia on joutunut vetäytymään pois piirisarjamarkkinoilta joten sen kokonaismarkkinaosuus tipahti viime vuoden aikana jokaisella neljänneksellä. Nvidian markkinaosuuksia on pitänyt yllä uudet GeForce 500 -sarjan työpöytänäytönohjaimet.


Kuva: Digitimes

1 kommentti

Thor1993
Tasasta on, tasasta on.. Kovaa kilpailua käydään siis varmasti jatkossaki suurimman myyjän tittelistä.

Kommentoi uutista