AfterDawn logo

Intel pyrkii Applen siruvalmistajaksi?

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Alan asiantuntijoiden mukaan Intelillä saattaa olla mahdollisuus saada Apple prosessoritehtaansa asiakkaaksi. Tähän asti Applen omat ARM-sirut on valmistanut Samsung, mutta yhtiöiden väliset älypuhelimiin liittyvät patenttikiistat saattavat aiheuttaa välirikon myös siruvalmistussopimuksissa. Apple on toisaalta Samsungille tärkeä kumppani ja yhtiön siruvalmistuksen suurin asiakas.

EE Times -sivuston haastatteleman analyytikon mukaan Intel tavoittelee pääsyä Applen tulevien sirujen valmistajaksi. Applen sopimusvalmistajaksi pääseminen nostaisi Intelin isojen siruvalmistajien kuten TSMC:n ja Global Foundryn rinnalle.

Intelin onnistuminen tavoitteessaan on analyytikkojen mukaan vielä kaukainen ajatus ja onnistuessaan siirtymä tapahtuisi hitaasti. Arvioiden mukaan Intelin valmistusprosessit ovat tällä hetkellä alan selvästi pisimmälle kehittyneet ja Intelistä olisi hyötyä myös Applelle.


Intelin tehtaat ovat lähimpänä tuottamaan mikroprosessoreita 22 nm:n valmistustekniikalla. Applen nykyiset A5-prosessorit tuotetaan Samsungin linjastoilla 45 nm:n prosessilla. Valmistusprosessin kutistaminen yli puolella toisi tulevaisuudessa Applelle huomattavan edun esimerkiksi virrankulutuksen suhteen.

2 KOMMENTTIA

Thor19931/2

Toi olis Intelin kannalta kyllä todella hyvä juttu.

Themu2/2

kannatan!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT