Zambezit liitävät jopa 4,1 GHz:n turbotaajuudella

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Zambezit liitävät jopa 4,1 GHz:n turbotaajuudella
AMD:n uuden sukupolven Zambezi-työpöytäprosessoreiden julkaisuun on enää toista kuukautta aikaa ja jo tässä niiden tekniset ominaisuudet ovat kokolailla selvillä. Uusien tietojen mukaan Zambezeiden Turbo Core -ominaisuus nostaa kellotaajuutta parhaimmillaan yhdellä gigahertsillä.

Tieto Zambezeiden Turbo Core -kellotaajuuksista ilmenee kiinankieliselle PC In Life -sivustolle vuodetuista dokumenteista. Prosessoreiden peruskellotaajuus vaihtelee välillä 2,4–3,2 GHz ja Turbo Core -ominaisuus tuo taajuuteen lisää tyypillisesti 600–1000 MHz:ä. Parhaimmillaan turbotaajuuden maksimi kohoaa 3,1 GHz:n mallilla 4,1 gigahertsiin.

Samoista dokumenteista selviää myös se, että kaikkein halvimmissa Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvissa Zambezeissa ei ole lainkaan L3-välimuistia. Tämä ei ole kovin poikkeuksellinen uutinen, koska AMD teki saman vedon aiemmin Athlon II:n kanssa. Pitää toisaalta myös huomata, että kyseessä on Engineering Sample -prosessoreiden tekniset tiedot, joten lopullisissa prosessoreissa saattaa hyvinkin olla L3-muisti mukana.

Sivustolta löytyy myös ruutukaappauskuva kuusiytimisen Bulldozer-prosessorin CPU-Z-tiedoista.

2 kommenttia

Thor1993
Mielenkiinnolla saa odottaa puolueettomia testejä : )
teppoI
Originally posted by Thor1993:
Mielenkiinnolla saa odottaa puolueettomia testejä : )
Melkein kuin joulu keskellä kesää :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille