AfterDawn logo

AMD vihjaa yhteistyöstä ARM:n kanssa

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

AMD on järjestämässä ensimmäisen sovelluskehittäjille tarkoitetun konferensinsa kesäkuun puolivälin paikkeilla. AMD Fusion Developer Summit on AMD:n vastine Intelin IDF-tapahtumalle, vaikka AMD:n mukaan yhtiö keskittyy tapahtumassa enemmän sisältöön ja vähemmän markkinointiin. Tarkoituksena on esitellä sovelluskehittäjille AMD:n APU-tekniikan mahdollisuuksia.

Fusion-tekniikan lisäksi AMD tulee tapahtuman aikana kertomaan lisätietoja seuraavan sukupolven näytönohjainmalleista ja niille kehitettävistä sovelluksista. Mielenkiintoisin konferenssin ohjelmaan liittyvä tieto on kuitenkin mobiiliprosessorimarkkinoita ARM:n teknologiajohtajan Jem Daviesin pitämä keynote-puheenvuoro, jonka aiheena on ennakkotietojen mukaan ainakin heterogeeninen laskenta ja alan standardit kuten OpenCL.

Kysyttäessä mahdollisesta laajemmasta yhteistyöstä ARM:n kanssa, AMD kommentoi yhtiön olevan aina kiinnostunut uusista teknologioista ja yhtiö huomautti kehittäneensä MIPS-pohjaisia tuotteita myös menneisyydessä. AMD kuitenkin painotti kommentissaan sitoutumistaan x86-arkkitehtuuriin jatkossakin.


Vaikka ARM:n edustajan virallinen syy osallistumiseen ei ole erityisen mullistava, AMD saattaa jopa himoita jalansijaa kasvavilta mobiililaitteiden näytönohjainten markkinoilta.

4 KOMMENTTIA

Thor19931/4

Ihan mielenkiintosta. Intelille kampoihin!

btw. AMD:n nykyinen arkkitehtuuri perustunee x86:een :)

syrtek662/4

Originally posted by Thor1993:

Ihan mielenkiintosta. Intelille kampoihin!

btw. AMD:n nykyinen arkkitehtuuri perustunee x86:een :)

Joko me nähdään kohta x86 arkkitehtuurin loppuminen? Jos joskus tulee uusi uusi prossu arkkitehtuuri niin se portataan aika äkkiä linuxille. Joten esim x86 arkkitehtuuriin sitoutuminen ei ole niin iso asia enään nykymailmassa.

Tomppa123/4

No ARMhan ei ole mikään uusi arkkitehtuuri, mutta erittäin mielenkiintoinen kylläkin ja Linuxkin kääntyy sille kivasti, vaikka laitevalmistajasta riippuu miten hyvin se sillä muuten toimii. Valitettavasti niin huonosti on noita koneita ARMilla ilmestynyt, että en tule vielä tänäkään vuonna sellaista ostamaan.

squi4/4

Originally posted by Thor1993:

Ihan mielenkiintosta. Intelille kampoihin!

btw. AMD:n nykyinen arkkitehtuuri perustunee x86:een :)

Kah lipsahtanut väärinpäin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT