MacBook Air saa kesän aikana lisätehoa ja uusia ominaisuuksia

Kirjoittaja Teemu Laitila,

MacBook Air saa kesän aikana lisätehoa ja uusia ominaisuuksia
Sisäpiirilähteiden mukaan Apple aikoo päivittää ultra-ohuen MacBook Air -kannettavan sisuskaluja ja ominaisuuksia kesän aikana. AppleInsider-sivusto kertoo, että luvassa Intelin uusinta tarjontaa edustavat Sandy Bridge -prosessorit sekä alkuvuodesta MacBook Pro -kannettavissa nähty Thunderbolt-väylä.

MacBook Air lanseerattiin viime lokakuussa ja aiemmin kalliiseen sarjaan saatiin myös budjettiystävällisempiä vaihtoehtoja. Halvempien mallien lisäys siivitti Airien myynnin hyvän vauhtiin, mutta alkuvuodesta julkaistut tehokkaammat MacBook Pro -kannettavat ovat syöneet Airin myyntilukuja kevään aikana.

Nykyinen Air-malli perustuu Intelin vanhemman sukupolven 45 nm tekniikalla valmistettuihin Penryn-pohjaisiin Core 2 Duo -suorittimiin. AppleInsiderin lähteiden mukaan kesäkuussa on odotettavissa uusimpiin Core i5 - ja Core i7 -prosessoreihin perustuvat mallit. Prosessoripäivitys tarkoittaa samalla myös näytönohjaimen päivitystä Intelin uusimpaan integroituun tarjontaan.

Tehonlisäyksen lisäksi luvassa on myös Thunderbolt-liitäntä. Uutta liitäntää tukevia lisälaitteita on myynnissä vielä kohtalaisen vähän, mutta valikoima kasvanee tulevaisuudessa, kun tuki tekniikalle yleistyy.

Kommentoi uutista