Indilinx valmistelee suuremman tallennustiheyden mahdollistavaa muistiohjainta SSD-asemiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Indilinx valmistelee suuremman tallennustiheyden mahdollistavaa muistiohjainta SSD-asemiin
SSD-asemien muistiohjaimia valmistava Indilinx valmistelee tietojen mukaan uutta muistiohjainta, joka sisältää tuen vielä harvinaiselle TLC NAND Flash -muistille. Bright Side of News kertoo, että Indilinxin suunnittelutyö on jo loppusuoralla, mutta tarkempaa aikataulua lopputuotteiden saatavuudesta ei vielä tiedetä.

Triple Level Cell -muisti kykenee tallentamaan kolme bittiä dataa solua kohti, mikä kasvattaa tallennustiheyttä huomattavasti. Nykyiset MLC-muistit (Multi Level Cell) tallentavat kaksi bittiä ja SLC-muistit (Single Level Cell) nimensä mukaisesti vain bitin per solu. TLC-muistin yleistymisen myötä SSD-asemien hintojen odotetaan laskevan ja kapasiteetin lisääntyvän huomattavasti.

Tähän mennessä TLC-muistia ei ole käytetty vielä SSD-asemissa, johtuen sen heikosta kirjoitusnopeudesta verrattuna nykyisiin MLC- ja SLC-muisteihin. Intel ja Micron esittelivät 25 nm:n TLC-muistitekniikkaansa viime elokuussa, mutta edistys on ollut sen jälkeen vähäistä. Toshiba ilmoitti viime viikolla, että yhtiön piakkoin käyttöön ottama 19 nm:n tuotantoprosessi laajennetaan TLC-muistin tuotantoon myöhemmässä vaihessa.

Indilinxin ensimmäiset seuraavan sukupolven muistiohjaimet tullaan todennäköisesti näkemään OCZ:n asemissa, sillä SSD-asemia valmistava OCZ osti Indilinxin viime kuussa.

Kommentoi uutista