AfterDawn logo

Acerin uusi ase: Shuriken-näytöt

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Acer aikoo siirtyä uusissa 14-tuuman kannettavissa LG:n valmistamiin Shuriken-näyttöihin, taiwanilaisen Digitimes-uutissivuston mukaan. Ensimmäinen Shuriken-paneelilla varustettu tietokone julkaistaan jo ensi kuussa.

LG:n Shuriken-paneeleiden erikoisuutena on se, ettei niissä ole paksuja reunoja. Juuri näiden paneeleiden ansiosta Acer on onnistunut kutistamaan tulevan 14,1-tuumaisen kannettavan pienemmäksi kuin yhtiön 13,3-tuumaiset mallit. Näytön reunojen leveys on ainoastaan kahdeksan millimetriä ja paksuuttakin on vain neljä milliä.

Acer tekee tietyssä mielessä pioneerityötä. Mikään muu läppärivalmistaja ei ole ottanut paneeleita käyttöön vastaavassa mittakaavassa. Shuriken-paneeleiden huono puoli on hinta. Normaali, yhtä suuri paneeli maksaa 30 dollaria, mutta Shurikenista pitää pulittaa 50 prosenttia enemmän.


Markkinatutkijat arvelevat, että Shuriken-kannettavan ansiosta Acer kaappaa itselleensä takaisin menetettyjä markkinaosuuksia.

5 KOMMENTTIA

Thor19931/5

Mites muut ominaisuudet eli kontrasti, vasteaika etc.?

teppoI2/5

Originally posted by Thor1993:

Mites muut ominaisuudet eli kontrasti, vasteaika etc.?

Tietoja ei ole valitettavasti saatavilla. Ilmeisesti eivät poikkea teknisiltä ominiasuuksiltaan peruspaneelista mitenkään. LG ilmeisesti ratsastaa oheudella ja kohdemarkkinoina on design-kannettavat.

Thor19933/5

OK. No sepä hyvä, että ei ainakaan paljoo oo jouduttu karsimaa muualta.
Noi näytöt kelpais loistavasti muuallekki ku läppäreihin. Esim pöytäkoneeseen jos on pari tai useempi näyttö ja tabletit yms. myös :)

squi4/5

Originally posted by Thor1993:

Noi näytöt kelpais loistavasti muuallekki ku läppäreihin. Esim pöytäkoneeseen jos on pari tai useempi näyttö ja tabletit yms. myös :)

Kyl. Muutama alle sentin levyisillä bezeleillä varustettu näyttö vierekkäis kiinnostais.

Thor19935/5

Kylläpä kelpais itellekkin.

Voipi myös olla et joku keksii jotain ihan uusia paikkoja erilaisille näytöille, kun pienempään tilaan saadaan laitettua. Hintaha voi aluks olla haaste, mutta kylläpä sekin laskee.
Jos ei muuta niin pienemmäks nykyset systeemit ja samalla tyylikkäämmiks, hienommiks ja käytännöllisemmiks, etenkin useemman näytön settien kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT