Toshiba ja SanDisk aloittavat 19nm NAND-sirujen tuotannon

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Toshiba ja SanDisk aloittavat 19nm NAND-sirujen tuotannon
Intel ja Micron ilmoittivat viime viikolla ryhtyvänsä pian tuottamaan NAND Flash -siruja 20 nanometrin prosessilla. Intelin ja Micronin ilo maailman pienimmän valmistusprosessin käyttäjänä jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Toshiba on ilmoittanut saavansa pian käyntiin 19 nanometrin viivanleveydellä valmistettavan NAND Flash -muistin tuotannon. Toshiba tuottaa sirut myyntikumppanilleen SanDiskille.

Toshiban ensimmäinen 19nm prosessilla tuotettu muistipiiri tulee olemaan 64 gigabitin eli 8 gigatavun siru, joka säilöö tietoa kaksi bittiä solua kohti. Toshiba ja SanDisk aikovat laajentaa tuotantoa myös kolme bittiä solua kohti tallentaviin muistisiruihin myöhemmässä vaiheessa.

Yhtiöiden mukaan pienempi valmistusprosessi mahdollistaa yhteensä jopa 16 kappaleen 64 Gb kapasiteetilla varustettujen sirujen kasaamista yhteen koteloon, jolloin yksi muistilaite pystyy tallentamaan 128 gigatavua dataa. Muistisirut tukevat Toggle DDR2.0 -tekniikkaa, mikä parantaa muistin suorituskykyä.

Kommentoi uutista