Piirisarjasekoilukaan ei haitannut Intelin ennätyssuurta tulosta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Piirisarjasekoilukaan ei haitannut Intelin ennätyssuurta tulosta
Intelin liikevaihto on taas noussut ennätyskorkealle vuoden 2011 ensimmäisen vuosineljänneksen osalta. PC-markkinoita viime vuonna vaivanneesta alakulosta huolimatta Intelin liikevaihto on ollut edellisiä kertoja isompi jo kolmatta kertaa putkeen.

Viimeisimmän neljänneksen liikevaihto kohosi 12,85 miljardiin dollariin, mikä tarkoittaa 12 prosentin kasvua edelliseen neljännekseen verrattuna ja huimaa 25 prosentin kasvua verrattuna vuodentakaiseen tulokseen. Liikevoittoa yhtiö teki 4,2 miljardin dollarin edestä.

Intelin tulos ylitti analyytikkojen ennustukset huolimatta siitä, että yhtiö kärsi melkoisia tappioita Cougar Point -piirisarjassa ilmenneen suunnitteluvirheen vuoksi. Suunnitteluvirhe johti Intelin piirisarjalla varustettujen emolevyjen myynnistävetämiseen ja Intel korvasi sen kumppaneille aiheutuneet taloudelliset tappiot.

Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini uskoo kasvun jatkuvan seuraavalla neljänneksellä. Nyt julkistettu ennätystulos oli jo kolmas sarjassaan huolimatta PC-markkinoita viime vuonna vaivanneesta alakulosta.

Kommentoi uutista