AfterDawn logo

USB:ssä varaa nopeuden viisinkertaistukseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

USB-IF:n puheenjohtaja Jeff Ravencraft kertoi SemiAccurate-sivuston haastattelussa IDF-tapahtumassa, Pekingissä, että USB-standardissa on vielä runsaasti pelivaraa mitä tulee tiedonsiirtonopeuden kasvattamiseen.

Hänen mukaan jopa 25 Gbps:n nopeudet ovat mahdollisia. Tämä tarkoittaisi käytännössä viisinkertaista nopeutta verrattuna nykyiseen USB 3.0:aan. Nopeus veisi USB:n ohi Intelin Thunderbolt-teknologiastakin. Ravencraft ei osannut sanoa koska uusi USB-standardi olisi valmis julkaistavaksi, mutta odottaa sitä 3–5 vuoden sisällä.

Suurin ongelma hypernopean USB:n käyttöönotolle on tuotantokustannukset. Väylästandardin edellyttämien komponenttien valmistaminen nykyisillä menetelmillä on niin kallista, ettei työhön kannata kaupallisista syistä lähteä. Kustannukset tulevat kuitenkin laskemaan muutamien vuosien aikana, jolloin myös on nykyistä suurempi tarve nopeammalle tiedonsiirtoväylälle.

1 KOMMENTTI

johtaja591/1

Nähtäväksi jää mihin Thunderbolt-väylä kykenee, kunhan muuttuu optiseksi. Veikkaisin USB:n jäävän varjoon, mutta nähtäväksi jää...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT