AfterDawn logo

Tablettien ryntäys viivästymässä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Taiwanilaisia komponentti- ja laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes kertoo, että useampi suuri tietokonevalmistaja on päättänyt viivästyttää tablet-laitteidensa julkaisutaikataulua. Syyksi Digitimesin lähteet kertovat huolen alan epävarmasta tilanteesta sekä Japanin katastrofin aiheuttaman komponenttipulan.

Vielä viime vuoden puolella tablettien odotettiin saapuvan markkinoille sankoin joukoin tämän kevään aikana. Monet valmistajat ilmoittivat odottavansa Googlen tablet-käyttöön räätälöityä Android-versiota. Vaikka tablet-Android julkaistiin jo muutama kuukausi takaperin, ainut siihen perustuva laite on tähän mennessä heikosti myynyt Motorola Xoom.

Xoomin heikon menekin syynä on pidetty korkeaa hintaa ja laitteen julkaisua osittain keskeneräisenä. Esimerkiksi Androidin vahvuutena pidetty tuki Flash-videolle saapui laitteeseen vasta lähes kaksi kuukautta sen ilmestymisen jälkeen.


Digitimes kertoo lähteisiinä perustuen, että ainakin Asustek ja HTC ovat siirtämässä Honeycomb-laitteidensa julkaisua myöhempään ajankohtaan.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.