Tablettien ryntäys viivästymässä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tablettien ryntäys viivästymässä
Taiwanilaisia komponentti- ja laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes kertoo, että useampi suuri tietokonevalmistaja on päättänyt viivästyttää tablet-laitteidensa julkaisutaikataulua. Syyksi Digitimesin lähteet kertovat huolen alan epävarmasta tilanteesta sekä Japanin katastrofin aiheuttaman komponenttipulan.

Vielä viime vuoden puolella tablettien odotettiin saapuvan markkinoille sankoin joukoin tämän kevään aikana. Monet valmistajat ilmoittivat odottavansa Googlen tablet-käyttöön räätälöityä Android-versiota. Vaikka tablet-Android julkaistiin jo muutama kuukausi takaperin, ainut siihen perustuva laite on tähän mennessä heikosti myynyt Motorola Xoom.

Xoomin heikon menekin syynä on pidetty korkeaa hintaa ja laitteen julkaisua osittain keskeneräisenä. Esimerkiksi Androidin vahvuutena pidetty tuki Flash-videolle saapui laitteeseen vasta lähes kaksi kuukautta sen ilmestymisen jälkeen.

Digitimes kertoo lähteisiinä perustuen, että ainakin Asustek ja HTC ovat siirtämässä Honeycomb-laitteidensa julkaisua myöhempään ajankohtaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille