AfterDawn logo

Osassa MacBook Aireja nopeampi Samsungin SSD?

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Apple julkaisi viimeisimmän version yhtiön huippuohuista MacBook Air -kannettavista viime vuoden elokuussa. Yksi aiempaa ohuemman ulkokuoren mahdollistava ratkaisu oli Toshiban valmistava Mini PCI Express -väylään kinnitetty SSD-asema, joka paljastui koneen julkaisun jälkeen iFixit-sivuston purkukuvissa.

MacRumors-sivuston foorumeilla on kuitenkin käynyt ilmi, että osa äskettäin myydyistä malleista sisältää oletettavasti Samsungin valmistaman nopeamman SSD-aseman. Käyttäjätestien perusteella Samsungin aseman on mitattu pystyvän noin 260 MB/s lukunopeuteen ja 210 MB/s kirjoitusnopeuteen. Vanhemmissa malleissa löytyvä Toshiban Blade X-gale -asema sen sijaan lukee vain 209 MB/s nopeudella ja kirjoittaa 175 MB/s.


Suorituskykylukemien perusteella uuden aseman on arveltu olevan Samsungin 470-sarjaa, jonka ominaisuuksiin mittaustulokset tuntuvat sopivan. Yksi nopeuteen vaikuttava tekijä on Samsungin aseman tuki Native Command Queuing -tekniikalle, joka puuttuu Toshiban versiosta.

Käyttäjän kannalta tilanne on kinkkinen, sillä uutta konetta ostaessa ei voi olla varma kumpaa mallia olevan SSD-aseman sattuu saamaan. Huolimatta paperilla suuren kuuloisista luvuista, käytännön kannalta käyttökokemuksissa silti tuskin on suurta eroa.

1 KOMMENTTI

johtaja591/1

"lukee VAIN 209 MB/s nopeudella" nojaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT