AMD tuo Turbo Coren vähävirtaiseen Fusion-prosessoriin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD tuo Turbo Coren vähävirtaiseen Fusion-prosessoriin
AMD on tuomassa markkinoille seuraajan nykyiselle vähävirtaisimmalle Fusion-APU:lle. Tulevan C-60-mallin peruskellotaajuus on sama kuin edeltävällä C-50-malilla, mutta AMD on lisännyt mukaan Turbo Core -ominaisuuden, jolla prosessorin kahden ytimen 1 GHz:n kellotaajuus kasvaa enimmillään 1,3 GHz:n mahdollisuuksien mukaan.

Prosessorin kellotaajuuden lisäksi Turbo Core nostaa myös sirulle integroidun näytönohjaimen kellotaajuutta. Radeon HD 6250 toimii normaalisti 276 MHz:n nopeudella, mutta tarpeen vaatiessa taajuutta voidaan nostaa aina 400 MHz:n asti.

Tulevan Ontario-mallin TDP-arvoksi on merkitty edelleen sama 9 wattia. AMD ei ole julkistanut tarkempia tietoja miten Turbo Core -toiminto jakaa käytettävissä olevaa lämmöntuoton liikkumatilaa prosessorin ja näytönohjaimen kellotaajuuden välillä. Kyseessä saattaa olla vaihtoehtoiset tilanteet tai TDP:n liikkumavaran älykäs jakaminen molempien komponenttien kesken.

Tietojen mukaan C-60 nähtäisiin markkinoilla vasta vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille