AfterDawn logo

Radeon HD 7000 -ohjaimissa uutta vain 28 nm:n prosessi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD valmistelee loppuvuodeksi uuden näytönohjainmalliston julkaisua, mutta tiedot tulevista ohjaimista ovat olleet tähän saakka hyvin rajalliset. Tähän on syynsä, sillä mitään suuria uudistuksia ei ole luvassa.

Heinä-lokakuulla julkaistavissa Radeon HD 7000 -sarjan ohjaimissa (Southern Islands) tullaan käyttämään 28 nanometrin litografialla valmistettuja grafiikkaytimiä, mikä on tietysti virrankulutuksen näkökulmasta suuri harppaus nykyisestä 40 nanometrin tekniikasta. Muilta osin Radeon HD 7000 -sarjalaiset tulevat olemaan Fudzillan mukaan kuin Radeon HD 6900 -näytönohjaimet (Cayman). Tätä on toisaalta osattu odottaakin, joten suuri yllätys uutinen ei ole.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Southern Islands -ohjaimet voisi olla selvästi suorituskykyisempiä kuin edellisen sukupolven mallit. Aiempaa selvästi pienemmän viivanleveyden ansiosta grafiikkaytimelle voidaan nimittäin piirtää enemmän shader-yksiköitä. Virallista tietoa ohjaimista annetaan kesäkuun Fusion Summit -tapahtumassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT