AMD sai Wichitan suunnitelutyön valmiiksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD sai Wichitan suunnitelutyön valmiiksi
AMD:n 28 nanometrin prosessilla valmistettujen Fusion-prosessoreiden kehitys etenee tasaisen varmasti. SemiAccuraten saamien tietojen mukaan Wichita-APU:n suunnittelutyö (tape out) on saatu valmiiksi.

Wichitan suunnittelutyön valmistuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että nyt ensimmäisten fyysisten testikappaleiden tuotanto voidaan aloittaa. Tämän vuoden CES-messuilla julkaistujen Zacate- ja Ontario-prosessoreiden suunnittelutyö valmistui viime vuonna samoihin aikoihin, joten Wichitan julkaisuajankohdaksi voisi spekuloida vuoden 2012 CES-messuja (tammikuu).

Wichitalla on vielä pitkä testijakso edessään ennen kuin varsinainen massatuotanto voidaan aloittaa. Ontario-prosessoreiden seuraajaksi tarkoitetussa Wichitassa on yksi tai kaksi parannettuun Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä sekä Zacate-tason grafiikkaydin. Mitään muuta, kuin että sirut valmistetaan Globalfoundriesilla 28 nm:n litografialla, ei toistaiseksi tiedetä. Kenties kesällä pidettävässä Fusion Summit -tapahtumassa paljastuu lisää tietoa.

Kommentoi uutista