AMD sai Wichitan suunnitelutyön valmiiksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD sai Wichitan suunnitelutyön valmiiksi
AMD:n 28 nanometrin prosessilla valmistettujen Fusion-prosessoreiden kehitys etenee tasaisen varmasti. SemiAccuraten saamien tietojen mukaan Wichita-APU:n suunnittelutyö (tape out) on saatu valmiiksi.

Wichitan suunnittelutyön valmistuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että nyt ensimmäisten fyysisten testikappaleiden tuotanto voidaan aloittaa. Tämän vuoden CES-messuilla julkaistujen Zacate- ja Ontario-prosessoreiden suunnittelutyö valmistui viime vuonna samoihin aikoihin, joten Wichitan julkaisuajankohdaksi voisi spekuloida vuoden 2012 CES-messuja (tammikuu).

Wichitalla on vielä pitkä testijakso edessään ennen kuin varsinainen massatuotanto voidaan aloittaa. Ontario-prosessoreiden seuraajaksi tarkoitetussa Wichitassa on yksi tai kaksi parannettuun Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä sekä Zacate-tason grafiikkaydin. Mitään muuta, kuin että sirut valmistetaan Globalfoundriesilla 28 nm:n litografialla, ei toistaiseksi tiedetä. Kenties kesällä pidettävässä Fusion Summit -tapahtumassa paljastuu lisää tietoa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille