Intel perustaa MeeGo-kehitysyksikköjä Suomeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel perustaa MeeGo-kehitysyksikköjä Suomeen
Aamulehden mukaan maailman suurin siruvalmistaja Intel aikoo perustaa Suomeen MeeGo-tuotekehitysyksikköjä. Asiasta kertoi Intelin Suomen-maayhtiön Nokian-tiimin vetäjä Tommi Raitio.

Tällä hetkellä Intel pohtii yksiköiden sijoittamista Tampereelle ja Helsinkiin. Tämän perusteella Inteliä ei näyttäisi kiinnostavan Jyväskylän kova MeeGo-osaaminen. Intel on kiinnostunut etenkin matkapuhelinvalmistaja Nokian MeeGo-osaajien palkkauksesta. Yksiköt tulevat työllistämään kymmeniä kehittäjiä. Tampereella on kuitenkin huhuttu jopa sadasta työpaikasta. Tampereella on aloitettu jo työpaikkahaastattelut.

Nokia ja Intel kehittivät yhdessä MeeGo-mobiilialustaa. Käyttöjärjestelmän uumoiltiin pääsevän seuraaviin Nokian älypuhelimiin. Stephen Elopin johtama Nokia kuitenkin ilmoitti helmikuussa, että MeeGo tulee jäämään yhtiössä marginaaliseen asemaan ja ensisijaiseksi käyttöjärjestelmäksi tulee Windows Phone.

Kommentoi uutista