AMD:ltä kolme uutta budjettinäytönohjainta 19. huhtikuuta

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:ltä kolme uutta budjettinäytönohjainta 19. huhtikuuta
Digitimesin lähteiden mukaan AMD on julkaisemassa kolme uutta Radeon HD 6000 -sarjan näytönohjainta budjettikategoriaan - HD 6670, 6570 ja 6450. Lähteiden mukaan AMD tulee julkaisemaan uudet kortit kilpailukykyisin hinnoin kasvattaakseen markkinaosuuttaan.

AMD on jo julkaissut OEM-versiot kyseisistä korteista, mutta niissä on käytetty DDR3-muistia kun taas myyntiin tulevat kortit käyttävät GDDR5-muistia.

Digitimesin lähteiden mukaan myös seuraavan sukupolven Radeon HD 7000 -sarjan massatuotanto alkaisi jo toukokuussa. Semiaccurate-sivuston tietojen mukaan Southern Islands -koodinimellä tunnettu seuraava näytönohjainsukupolvi ehti tapeout-vaiheeseen helmikuun aikana. Käytännössä näytönohjainvalmistajilla on yleensä kulunut vähintään puoli vuotta tapeout-vaiheesta näytönohjaimen julkaisuun. Määräävänä tekijänä lienee kuitenkin TSMC:n 28 nm prosessin tuotantokelpoisuus.

Kommentoi uutista