AfterDawn logo

AMD innoissaan kilpailusta "Goljatin" kanssa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD:tä ei tunnu haittavaan olla prosessorimarkkinoilla haastajan asemassa. Vaikka viimeisimpien tietojen mukaan AMD:n osuus koko alan liikevaihdosta on runsaan kymmenen prosentin kokoinen Intelin hallitessa yli 80 prosenttia koko alan liikevaihdosta, AMD:n markkinointipäällikkö näkee yhtiön roolin tärkeänä kilpailun ylläpitämisen ja jatkuvan innovoinnin kannalta.

Yhtiön virallisessa blogissa julkaistussa viestissä AMD:n markkinointipäällikkö David Keynon vertaa yhtiöiden tilannetta Daavidiin ja Goljatiin. Keynonin mielestä AMD:n Intelille tarjoama kilpailu on ollut aikojen saatossa äärimmäisen tärkeässä roolissa markkinoiden kehityksen ja erityisesti kuluttajan edun kannalta. Keynon arvioi, että yhden yhtiön suvereeni hallinta ei ole hyväksi tekniikan kehitykselle tai uusien ideoiden innovoinnille millään tekniikan alalla.

"Kuinka paljon hitaammin Intel olisi julkistanut uusia tuotteita ilman AMD:n tarjoamaa kilpailua? Mille tasolle hinnat asettuisivat?" Keynon kysyy blogissaan.


Pelkän hintakilpailun lisäksi AMD tarjoaakin Intelille taas haastetta tuomalla prosessorin ja tehokkaan näytönohjaimen yhdistävät toisen aallon Fusion APU:t (Accelerated Processing Unit) markkinoille lähiaikoina. Keynonin mukaan APU-tekniikka merkitsee alalle perustavanlaatuista muutosta nykytilaan, jota tällä hetkellä hallitsevat pelkkää prosessorin nopeutta mittaavat testit.

1 KOMMENTTI

power_age1/1

Pitää aivan varmasti paikkanssa jos ei ole kilpailijaa, tuskimpa siinä tuotekehitystä juurikaan tarvitais, myydää sitä mitä tehdään.

Kuluttajlla tuskin on siinä sanomista, kuin tyytyminen siihen mitä tarjotaan tai alkaa itse värkkäilemään, ei taitais olla aivan joka miehen hommaa prossujen ym. tekeminen, ainakaan kotioloissa.

Ehkä joku pelle peloton vääntäis, kun olis riitävästi intoa, kiinostusta & tarvetta, kun ei olis tätä kehitystä, tiedon määrääkään tuskin vielä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT