Tietokatkos AMD:lla: Sopimusvalmistajien Radeon HD 6790 -ohjaimissa liikaa tehoa (PÄIVITETTY)

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Tietokatkos AMD:lla: Sopimusvalmistajien Radeon HD 6790 -ohjaimissa liikaa tehoa (PÄIVITETTY)
TechPowerUp-sivusto kertoo, että suuri osa AMD:n sopimusvalmistajien toimittamista Radeon HD 6790 -ohjaimista sisältää enemmän toimivia ROP-yksiköitä kuin AMD on spesifikaatiossa määritellyt. Virallisten tietojen mukaan alkuviikosta julkaistu Radeon HD 6790 sisältää 16 ROP-yksikköä (Raster Operations Processor), mutta vielä tuntemattomasta syystä sopimusvalmistajien malleissa Barts-piirin 32 yksiköstä 24 on toiminnassa.

Asiakkailta tuskin tullaan kuulemaan valituksia AMD:n virheestä, sillä TechPowerUp arvioi enemmän ROP-yksiköitä sisältävien korttien tarjoavan jopa 50 prosenttia enemmän geometriasuorituskykyä.

Ylimääräiset ROP:t havaittiin, kun GPU-Z kykeni päivityksen jälkeen tunnistamaan kortin tiedot oikein. Vaikka vika ei haittaa asiakkaita, tilanne on silti AMD:n kannalta kiusallinen sillä korttien suorituskyky mietitään tarkkaan tiettyyn markkina- ja hintasegmenttiin sopivaksi. Liian tehokkaat kortit saattavat syödä yhtiön kalliimpien korttien myyntiä.

Samantyyppinen virhe sattui, kun Radeon HD 6950:n tullessa markkinoille paljastui, että suuri osa korteista voidaan muuttaa lähes vastamaan tehoiltaa kalliimpaa Radeon HD 6970 -mallia pelkän BIOS-päivityksen avulla.
PÄIVITYS: TechPowerUp ilmoitti, että tieto ylimääräisistä ROP-yksiköistä oli väärä. Väärinkäsitys johtui GPU-Z-sovelluksen tavasta ilmoittaa käytöstä poistettujen ROP-yksiköiden määrä ja sovelluksen tietoja tulkittiin virheellisesti.

1 kommentti

johtaja59
Onko tämä sitten virhe vai PR temppu? Samoin epäilyttää 6950:n helppo modaaminen 6970:ksi tarkoitukselliselta.

Kommentoi uutista