Chrome OS tablettiversio jo työn alla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Chrome OS tablettiversio jo työn alla
Google kehittää parhaillaan tablet-laitteisiin tarkoitettua versiota Chrome OS -käyttöjärjestelmästään. Asia käy ilmi Cnet-sivuston löytämistä viittauksista kosketuspohjaisiin käyttöliittymäelementteihin Chrome OS:n lähdekoodista. Lähdekoodissa viitataan esimerkiksi virtuaaliseen näppäimistöön sekä käyttöliittymäelementtien muuttamiseen kosketusystävällisemmäksi.

Chrome OS:n tablet-versio ei ole varsinainen yllätys, sillä Googlen aikaisempien kommenttien mukaan yhtiön omiin pilvipalveluihin perustuva käyttöjärjestelmä on alusta pitäen suunniteltu toimimaan erityyppisissä laitteissa.

Google vahvisti Cnetille tablet-version kehityksen, mutta ei kertonut tarkemmin projektin aikatauluista. "Tablet-version kehitys on alkutekijöissään, mutta meillä ei ole tässä vaiheessa mitään uutta tiedotettavaa" Googlelta kerrotaan Cnetin mukaan.

Tablet-version kehitys on kuitenkin mielenkiintoinen liike ottaen huomioon, että Android-käyttöjärjestelmän tablet-versio on vasta saapumassa markkinoille suuremmassa määrin. Myös Chrome OS:n tuominen tabletteihin vaikuttaisi lähinnä kilpailulta itsensä kanssa ja eikä ainakaan vahvista Androidin asemaa taistelussa iPadia vastaan tuomalla kentälle lisää pelaajia.

1 kommentti

ArttuH5N1
Luulisi että Chrome OS kääntyisi tabletille aika "nätisti", käyttöliittymä vaikuttaa jo nyt melko paljolti sormella käytettävältä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille