AMD palkkaa Android-koodareita

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD palkkaa Android-koodareita
AMD on siirtynyt sanoista tekoihin tablet-markkinoiden valloittamisen suhteen. Yhtiö hakee muutama viikko sitten jätetyn työpaikkailmoituksen mukaan Android-käyttöjärjestelmään erikoistuneita koodareita.

Koodareita yhtiö tarvitsee Android-käyttöjärjestelmälle tarkoitettujen ajureiden kehitystyöhön.

AMD kertoi viime kuussa, että se on kartoittanut Androidin tarjoamia mahdollisuuksia yhtiön tablet-strategian kannalta. Silloin sirujätti totesi käyttöjärjestelmän vaikuttavan heidän kannalta varsin lupaavalta. Ottaen huomioon AMD:n vaihtoehdot, niin Android on ainoa järkevä valinta. MeeGo kilpaili tuossa vaiheessa vielä rintarinnan Androidin kanssa, mutta nyt vaakakuppi on kallistunut Androidiin.

Työpaikkailmoituksessa työntekijältä vaaditaan tuntemusta paitsi Linux- ja Android-järjestelmistä, niin AMBA-/Mipi-/CSI-/SPI-arkkitehtuureihin perustuvien laitteiden ohjelmoinnista. Suomeksi sanottuna tuntemusta kosketusnäyttöohjaimien, kameroiden, kiihtyvyysantureiden, elektronisten kompassien ja GPS-laitteiden ohjelmoinnista. Näiden tietojen perusteella AMD haluaa mukaan runsailla multimediaominaisuuksilla varustettujen tablettien markkinoille.
Tällä hetkellä AMD:lla ei ole varsinaisesti juuri tablet-koneisiin tarkoitettuja prosessoreita, mutta tammikuussa julkaistut Ontario-prosessorit sopivat erinomaisesti taulutietokoneisiin alhaisen virrankulutuksen puolesta. Ensimmäiset juuri tableteille tarkoitetut prosessorit ilmestyvät vuonna 2012 (Wichita).

Kommentoi uutista