AMD julkaisee Zambezit 7. kesäkuuta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD julkaisee Zambezit 7. kesäkuuta
AMD:n Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien FX-sarjan (Zambezi) prosessoreiden julkaisupäivämäärä on varmistunut. Ne julkaistaan 7. kesäkuuta. Tieto ilmenee Gigabyten nykyisten emolevyjen ja AM3+-prosessoreiden yhteensopivuutta käsittelevästä diasta.

Dian vuoti verkkoon ATI-forum.de-verkkosivusto. Dokumentin aitoutta on kuitenkin jo ehditty epäillä, sillä se vaikuttaa nopeasti kyhätyltä. Lisäksi diassa väitetään julkaisun tapahtuvan Computex-messuilla Taipeissa, mutta messut päättyvät jo 4. kesäkuuta. Gigabyten mukaan AMD aikoisi esitellä uutuusprosessoreitaan tyhjille saleille. Kyse voi olla halpamaisesta huijauksesta tai inhimillisestä sekaannuksesta.

Kesäkuun seitsemäntenä päivänä järjestetään Los Angelesissa E3-messut, joten varsinainen julkistamistilaisuus voisi olla siellä eikä Computexissa. Taipeissa AMD saattaa kuitenkin demota prosessoreitaan. Aikaisempien tietojen mukaan Zambezit julkaistaan 11. kesäkuuta.

Kommentoi uutista