AfterDawn logo

Uusi artikkeli: Crucial m4 ja Intel SSD 320: Lisää kilpailua huipulle

Teemu Laitila Teemu Laitila

Intel julkaisi viime viikolla pitkään odotetut ja useampaan kertaan viivästyneet Postville Refresh -sarjan ssd-asemat. Postville Refresh on seuraaja oman sukupolvensa suorituskyvyn huippulukemia määrittäneelle X25-M-mallille.

Samalla Crucial on lisännyt nopealla SATA 6 Gb/s -liitännällä varustettujen asemien valikoimaa julkaisemalla kaikessa hiljaisuudessa m4-aseman, joka seuraa yhtiön RealSSD C300:n jalanjäljissä.

Erot Intelin uusimman SSD 320:n ja sen edeltäjän X25-M:n välillä ovat melko pieniä ja suurin fyysinen eroavaisuus löytyy uudessa asemassa käytetystä 25 nm:n NAND Flash -siruista. Fyysisten muutosten puuttuessa mielenkiintoisimmaksi ominaisuudeksi nouseekin Intelin SSD 320:n hyvä hinta-koko-suhde.

Tässä artikkelissa tarkastellaan millainen on tämän hetken tilanne markkinoiden nopeimpien ssd-asemien osalta. Mukana vertailussa ovat Intelin SSD 320:n ja Crucialin m4: lisäksi molempien asemien edeltäjät sekä erittäin hyvin testeissä pärjänneet OCZ:n Vertex 3 -asemat. Lisäksi mukana on hitaampaan SATA-liitäntää perustuvia asemia OCZ:lta ja G.Skilliltä.


Crucial m4 ja Intel SSD 320: Lisää kilpailua huipulle

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.