Llano-piirien toimitukset alkoivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Llano-piirien toimitukset alkoivat
AMD:n tuoreen blogimerkinnän mukaan yhtiön Fusion-prosessoreiden toista aaltoa edustavien Llano-koodinimellisten prosessoreiden (A-sarja) toimitukset ovat alkaneet. Llano-piirien virallinen julkaisu on kesäkuussa, jolloin myyntiin tulee viisi prosessorimallia (kts. alla oleva kuva).

Llanot kuuluvat siis AMD:n Fusion-hankkeen siipien alle, joten niistä löytyy prosessoriytimien lisäksi samalta piisirulta grafiikkaydin. Prosessorit on kohdistettu keskiluokan työpöytäkoneisiin ja AIO-tietokoneisiin. Llanoista löytyy mallista riippuen kaksi tai neljä Globalfoundriesilla 32 nm:n SOI-tekniikalla valmistettua, K10.5+-arkkitehtuuriin ("Husky") perustuvaa prosessoriydintä. Kaikista malleista löytyy kaksikanavainen DDR3-muistinohjain, PCIe 2.0 -ohjain ja (kolmea malli lukuun ottamatta) neljä megatavua L2-välimuistia.

Neliytimisissä malleihin on yhdistetty joko 320 tai 400 stream-ytimestä koostuva BeaverCreek-näytönohjain ja kaksiytimisistä malleista löytyy kaikista 160 stream-ytimen WinterPeak-ohjain. Prosessoreiden graafiseen suorituskykyyn voi tutustua AMD:n videon kautta:Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille