Lisää Intel-tabletteja luvassa toukokuun aikana

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lisää Intel-tabletteja luvassa toukokuun aikana
Intelin Atom-alustaan perustuvia tabletteja on odoteltu markkinoille jo pitkään, mutta valmistajien kiinnostus alustaa kohtaan on ollut heikkoa. Nyt Intel on ilmoittanut, että ensi kuun aikana myyntiin saapuu useampia Oak Trail -alustaan perustuvia tabletteja eri valmistajilta.

Atom Z670 ilmestyi Intelin hinnastoihin viime kuun aikana. Intel ei kertonut tarkemmin, minkä valmistajien Atom-tabletit saapuvat markkinoille ensimmäisenä, mutta ainakin Lenovo, Fujitsu ja Samsung ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan hyödyntää Oak Trail -järjestelmäpiirejä tuotteissaan.

Oak Trail -tablettien käyttöjärjestelmänä tullaan todennäköisesti näkemään Windows 7, mikä sopii hyvin esimerkiksi Windows-sovellusksista riippuvaisille yrityskäyttäjille. Intelin mukaan Androidiakin hyödyntäviä Atom-tabletteja on tulossa markkinoille "lähitulevaisuudessa", mutta tarkempi aikataulu ei ole selvillä.

Atom Z670 sisältää yhden prosessoriytimen, joka toimii 1,5 GHz:n taajuudella. Mukana on myös "Lincroft" koodinimellinen grafiikkapiiri, joka sisältää erilliset toiminnot HD-videon purkamiselle sekä MPEG-videon toistamiseen.

Kommentoi uutista