Nvidian vastauksen vastauksen vastaus: GeForce GTX 560

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidian vastauksen vastauksen vastaus: GeForce GTX 560
Näytönohjainvalmistajien tiukka kilpailu jatkuu, kun Nvidian kerrotaan jo suunnittelevan omaa vastinettaan AMD:n ensi viikolla odotettavalle Radeon HD 6790 -näytönohjaimelle.

Budjettiluokkaan suunnattu 6790 on AMD:n vastine Nvidian puolen kuun maissa julkaisemalle GeForce GTX 550 Ti:lle, joka puolestaan oli tarkoitettu paikkaamaan AMD:n Radeon HD 577 0-ohjaimella hallitsemaa 125 - 150 dollarin luokkaa. Huhtikuun puolivälissä tai toukokuun alussa odotettu GeForce GTX 560 on siis jo vastauksen vastauksen vastaus.

Ilman Ti-päätettä tuleva GeForce GTX 560 perustuu GF114-grafiikkapiiriin kuten sen Ti-päättellinen isoveli. CUDA-ytimiä on asiasta ensimmäisenä uutisoineen saksalainsen Heise-sivuston tietojen mukaan käytössä 336, eli sama määrä kuin aikanaan suurta suosiota saavuttaneessa GTX 460 1 GB -mallissa. Kellotaajuuksien odotetaan kuitenkin asettuvan huomattavasti korkeammalle 800 MHz:n tasolle ytimen osalta. GTX 560 sisältää 256-bittisen muistiväylän ja sen jatkeena 1 GB GDDR5-muistia.

Ennakkotietojen mukana GeForce GTX 560:n hinta asettunee suurin piirtein samoihin lukemiin, kuin Radeon HD 6870:n. Nvidia luultavasti hinnoittelee tulevan mallin GTX 560 Ti:n 249 dollarin ja GTX 550 Ti:n 149 dollarin välimaastoon.
Jos uusien näytönohjainversioiden lukumäärä alkaa hämmentää, kannattaa uusimpien ohjainten testit vilkaista Tom's Hardwaren artikkeliosiosta.

Kommentoi uutista