AfterDawn logo

Intelin huippupiirisarjan tiedot vuotivat

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Verkkoon on vuotanut Intelin Sandy Bridge E -prosessoreille tarkoitetun huipputason piirisarjan tekniset tiedot. LGA 2011 -kantainen X79 Express ilmestyy vuoden lopulla, mutta nimestään huolimatta sillä ei ole mitään tekemistä massamarkkinoille tarkoitetun Panther Pointin kanssa.

Kuten jo on jonkin aikaa arveltu, teholuokan Sandy Bridge E -prosessorit ja niille tarkoitettu X79-piirisarja ilmestyvät tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Toisaalta sivuston vuotaman dian mukaan Panther Point -piirisarja ilmestyy vasta ensi vuonna, vaikka tuoreiden huhujen mukaan Intel on suunnitellut aikaistavansa piirisarjan ja Ivy Bridge -prosessoreiden julkaisua. Siispä dia voi olla vanhentunut Sandy Bridge E -prosessoreidenkin aikataulun osalta.

X79 Express -piirisarja mahdollistaa kaksi 16-kaistaista PCIe x16 -laajennuskorttipaikkaa tai vastaavasti neljä 8-kaistaista PCIe x16 -paikkaa. Piirisarjan pitäisi siis sopia hyvin koviin pelikoneisiin. USB 2.0 -porttien määrä on rajattu 14:ään, kuten SATA-porttienkin. Valitettavasti USB 3.0:lle ei löydy natiivia tukea, se tulee Intelin piirisarjoihin ensikerran vasta Panther Pointin mukana. SATA-porteista kymmenen on nopeudeltaan 6 Gbps ja loput neljä 3 Gbps. Piirisarjasta löytyy myös SAS- ja RAID-tuet (0, 1, 5 ja 10). Piirisarja mahdollistaa myös DMI-kaistan laajentamisen neljällä ylimääräisellä PCIe 2.0 -kaistalla, joten SATA-porttien käytössä ei tarvitse arkailla.



KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.