Fusion-prosessorit saattavat löytää tiensä seuraavan sukupolven konsoleihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Fusion-prosessorit saattavat löytää tiensä seuraavan sukupolven konsoleihin
X-bit Labs -verkkosivuston haastattelussa AMD:n ohjelmistokehityssuhteista vastaava johtaja Neal Robison kertoi, ettei pidä mahdottomana, että seuraavan sukupolven Xbox- tai PlayStation-konsoleista löytyisi AMD:n Fusion-arkkitehtuuriin perustuva prosessori.

Robinsonin mukaan Fusion-arkkitehtuurin suorituskyky niin prosessori- kuin grafiikkalaskennan suhteen on osoittautunut niin kovaksi, että siihen perustuvia prosessoreita voitaisiin hyvinkin käyttää tulevissa pelikonsoleissa. Hän ei tietenkään sano tätä suoraan, vaan kaarrellen. Hänen mukaansa Fusion-prosessoreiden sisällyttämisessä pelikonsoleihin olisi hyvin paljon järkeä. Hän myös toteaa, että Fusion-arkkitehtuuri soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin. Seuraavan sukupolven konsoleita odotetaan markkinoille joskus vuosina 2013–2015.

Robinson ei pidä ongelmana, että Fusion-prosessoriytimet perustuvat x86-arkkitehtuuriin. Hyvin harvoissa pelikonsoleissa käytetään tietokoneista tuttua x86-arkkitehtuuria. Hänen mielestä alkuperäinen Xbox-konsoli osoitti, että x86 sovelutuu erinomaisesti pelikonsoleihin ja sen avulla on mahdollista rakentaa hyvin suorituskykyisiä konsoleita. Xboxissa käytettiin Intelin Coppermineen (Intel Pentium III) perustuvaa prosessoria.

Nvidian kehittämä Project Denver -arkkitehtuuri saattaa myös löytää tiensä seuraavan sukupolven konsoleihin, mutta Nvidian edustaja pidättäytyi toistaiseksi kommentoimasta asiaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille