Intelin osuus prosessorimarkkinoista hienoisessa kasvussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin osuus prosessorimarkkinoista hienoisessa kasvussa
Tutkimusyhtiö iSupplin viimeisimmän raportin mukaan maailman suurimmat prosessorivalmistajat Intel ja AMD pitivät tiukasti kiinni markkinaosuuksistaan viime vuoden aikana. Asiasta raportoivan Digitimesin mukaan Intel kuitenkin onnistui kasvattamaan markkina-osuuttaan hienoisesti 0,4 prosentin verran kun AMD:n osuus pieneni 0,8 prosenttia.

Markkinaosuuksien koon perusteella Intel on kuitenkin alan ehdoton ykkönen. Yhtiön liikevaihto muodostaa 81 prosenttia koko alan lukemista ja AMD:n osuudeksi jää 11,4 prosenttia. Markkinaosuuksien staattinen tilanne kuvastaa iSupplin mukaan prosessorimarkkinoiden kypsyyttä verrattuna tuoreisiin nopeasti muuttuviin tekniikan aloihin.

Molemmat yhtiöt ovat kuitenkin ilmoittaneet hakevansa uutta kasvua nopeasti kasvavilta tablet-markkinoilta. Tähän mennessä yritykset ovat olleet heikohkoja ARM-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden hallitessa mobiilipuolella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille