Uusi artikkeli: Nvidia GeForce GTX 590: Nvidian vastaus 1024 CUDA-ytimen voimin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Uusi artikkeli: Nvidia GeForce GTX 590: Nvidian vastaus 1024 CUDA-ytimen voimin
AMD vahvisti kolmisen viikkoa sitten asemiaan markkinoiden tehokkaimman näytönohjaimen valmistajana julkaisemalla kaksi grafiikkapiiriä sisältävän Radeon HD 6990:n. Tänään Nvidia yrittää viedä tehoherruuden AMD:ltä kun yhtiö odotetusti julkaisi kahteen GF110-piiriin perustuvan GeForce GTX 590 -ohjaimen.

Julkaisu ei ole ollut erityinen salaisuus enää pitkään aikaan, vaan vihjeitä kortin suorituskyvystä on saatu jo usean viikon ajan. Erityisesti on arvuuteltu miten paljon tehoa kaksi GF110-piiriä kuluttavat ja kuinka paljon Nvidian täytyy tiputtaa kellotaajuuksia pitääkseen lämmöt kurissa.

Tom's Hardwaren testissä mitataan tietysti GeForce GTX 590:n suorituskykyä verrattuna AMD:n uusimpaan dual-GPU-malliin sekä markkinoiden tehokkaimpiin yhden GPU:n kortteihin sekä yksittäin että SLI/CrossFire-kokoonpanossa. Lopussa pohditaan kannattaako rahansa sijoittaa jomman kumman yhtiön dual-GPU-monsteriin vai tarjoaako kaksi erillistä ohjainta sittenkin parempaa hinta/teho-suhdetta.

Tavanomaisten testien lisäksi tässä jopa Tom's Hardwaren standardeilla kattavassa artikkelissa on mukana kaikkien himopelaajien unelma eli Quad-SLI ja Quad-CrossFire, jossa uusimmista lippulaivoista otetaan kaikki irti.


Nvidia GeForce GTX 590 3 GB: Nvidian vastaus 1024 CUDA-ytimen voimin

1 kommentti

KalikoJak
Se vesijäähdytys juttu pitää kutinsa, vaikka sitä kritisoitkin. Eli jos ostaa 6990:n tai 590:n niin vesijäähy on melkein ainoa mielekäs vaihtoehto ja se kannattaa olla suunniteltuna/hankittuna jos näitä mielii ostaa, ei tietysti pakollinen.

Vähän kun ostaa tehokoneen, mutta käyttää jotain surkeaa hiirtä ja näppistä mitkä on jääny ensimmäisestä pakettikoneestasi.

Mutta täysin samaa mieltä olen SLI/Crossfiren kannattavuudesta.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

Kommentoi uutista