AfterDawn logo

Chandrasekher eroaa Inteliltä – siirtyy AMD:n toimitusjohtajaksi?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intel kertoo tuoreessa tiedotteessa, että yhtiön vara-apulaisjohtaja ja Ultra Mobility Group -yksikön pääjohtaja Anand Chandrasekher eroaa.

Erotiedote tuli yllätyksenä, sillä Chandrasekher on ollut Intelille äärimmäisen tärkeä johtaja. Hänen kokemuksesta olisi ollut erittäin paljon hyötyä Intelin älypuhelin-strategian toteuttamisessa ja kirittäessä ARM-etumatkaa kiinni tableteissa. Hänen vastuualueeseen siis kuuluivat Intelin mobiiliratkaisut, joista huomattavimpana huippusuositut Atom-prosessorit. Chandrasekherin korvaa Intelillä Mike Bell ja Dave Whalen.

Chandrasekher teki Intelillä 24 vuoden pituisen uran, ja Intel olisi pitänyt hänet yhtiössä vielä pitempäänkin. Hän kuitenkin kaipasi uusia haasteita. Erosyy on mielenkiintoinen, sillä se voidaan tulkita loikaksi Intelin kilpailijan kelkkaan. Ottaen huomioon Chandrasekherin mobiiliosaamisen, hän olisi mitä mainioin vaihtoehto AMD:n uudeksi toimitusjohtajaksi. AMD:lla on tunnetusti ollut vaikeuksia päästä nopeasti kasvaviin mobiilimarkkinoihin kiinni, joten yhtiö varmasti haluaa alan hyvin tuntevan johtohahmon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT