AfterDawn logo

Japanilainen Radeon HD 6850 mahtuu yhteen korttipaikkaan, ei lisävirtaa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Euroopassa tuntematon Japanilainen elektroniikkavalmistaja AFOX on julkaissut oman vähävirtaisen ja pienikokoisen mallin Radeon HD 6850 -näytönohjaimesta. AFOX kutisti HD 6850 jäähdytysjärjestelmän vain yhden korttipaikan korkuiseksi. Ohjain ei myöskään vaadi erillistä lisävirtaa, vaan kaikki tarvittava teho saadaan PCIe-korttipaikasta.

Huolimatta karsitusta jäähdytyksestä sekä lisävirran puuttumisesta, AFOX ei ole laskenut näytönohjaimen kellotaajuuksia. AFOX ilmoittaa ohjaimen ytimen toimivan referenssimallista tutulla 775 MHz:n kellotaajuudella ja muistien 1000 MHz:n taajuudella.

AFOX ei kerro tarkemmin kortin tehonkulutuksesta, mutta AMD:n mukaan Radeon HD 6850 kuluttaa enimmillään tehoa 127 watin verran, kun taas AFOXin toteutus pärjää PCIe-korttipaikasta saatavan enintään 75 watin turvin.

AFOX ei ole tehnyt kompromisseja myöskään liitinten osalta, vaan kortin pieneen takapaneeliin on asennettu DVI, täysikokoinen HDMI 1.4a, täysikokoinen DisplayPort 1.2 ja vielä mini-versio DisplayPortista.


Kortin päätymisestä läntisille markkinoile ei ole takuuta, vaikka menekkiä riittäisi esimerkiksi pienikokoisten koteloiden ystävien keskuudessa. Kortti on hinnoiteltu Japanissa 19 780 jeniin eli noin 172 euroon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT